21 Φεβρουαρίου 2010

Απειλείται με κυκλοφοριακή απομόνωση η Μεσσηνία

Σε φάση εξέλιξης βρίσκεται πλέον η γεωτεχνική έρευνα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κατολισθητικό φαινόμενο που παρατηρήθηκε από την Παρασκευή στο Δερβένι Αρκαδίας και απείλησε με διακοπή και κυκλοφοριακή απομόνωση τη Μεσσηνία, καθώς σημειώθηκε επί του δρόμου που συνδέει την Τρίπολη με την Καλαμάτα, σύμφωνα με όσα είπε στο «Θάρρος» ο διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων του υπουργείου Υποδομών Γιάννης Καρνέσης. Με την ολοκλήρωση της έρευνας, συνέχισε, θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αναμένεται σε διάστημα 10 ημερών να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες της γεωτεχνικής έρευνας.
Όσον αφορά στην άλλη κατολίσθηση που έχει σημειωθεί στις στροφές πριν τη Μεγαλόπολη, ο κ. Καρνέσης παρατήρησε ότι πρόκειται για φαινόμενο κατά πολύ μικρότερης κλίμακας από αυτό στο Δερβένι. Έχουν γίνει, όπως είπε, εργασίες για την αποστράγγιση του πρανούς, ενώ θα ακολουθήσει και εκεί γεωτεχνική μελέτη, που θα καταδείξει τις απαιτούμενες ενέργειες.
Εξάλλου, σύμφωνα με όσα μας πληροφόρησε ο προϊστάμενος της ΔΕΚΕ Τρίπολης Γ. Παπαηλιού, στο Δερβένι έχει ήδη γίνει «ξεφόρτωμα» του πρανούς του δρόμου από την κοινοπραξία Alpine Bau-ΤΕΡΝΑ, προκειμένου να διαπιστωθεί η συμπεριφορά του κατολισθαίνοντος τμήματος και να κατασκευαστεί, αν προκύψει κάτι τέτοιο, ένας τοίχος αντιστήριξης.
ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες