11 Φεβρουαρίου 2010

ΛΑΚΗΣ ΤΣΩΛΗΣ: Δεν υπάρχει πρόβλεψη για το δ.δ. Πύργου στον νέο προϋπολογισμό του δήμου.


Κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων ψήφισε τον οικονομικό προϋπολογισμό του δήμου για το 2010 ο οποίος ανέρχεται στα 9,225 εκ. ευρώ. Μετά την μακρά σε διάρκεια συζήτηση ο προϋπολογισμός υπερψηφίστηκε μόνο από τους συμβούλους της πλειοψηφίας, ενώ καταψηφίστηκε από αυτούς της αντιπολίτευσης. Οπως επισήμανε ο δήμαρχος Σταύρος Καλοφωλιάς είναι ένας προϋπολογισμός που καταρτίστηκε από την Οικονομική Υπηρεσία - την οποία και ευχαρίστησε - σε συνεργασία με την Δημοτική Ομάδα. Σε αυτό τον προϋπολογισμό έχουν προβλεφθεί όλες οι δαπάνες και τα έσοδα, ενώ περιλαμβάνει στο σύνολό του σχεδόν και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου. Στην συνέχεια αναλυτικά στους κωδικούς και τα αντίστοιχα ποσά αναφέρθηκε η προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου Αναστασία Μακρή. Στις τοποθετήσεις που ακολούθησαν από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο Γιάννης Καλκαβούρας, αφού επισήμανε την απουσία ακροατηρίου από μια τόσο σημαντική συνεδρίαση όπως και την απουσία αρκετών συμβούλων, σημείωσε ότι δεν είναι πραγματικός και είναι περισσότερο διαχειριστικός. Εχει πρόβλημα στις εισπράξεις και δεν υπάρχει φιλοσοφία δυναμικής παρέμβασης για την ανάπτυξη του δήμου. Ο Θεόδωρος Δεληγιάννης παρατήρησε ότι είναι πλασματικός και μη υλοποιήσιμος με πολλές σπατάλες. Απαντώντας ο κ. Καλοφωλιάς σημείωσε πως το γεγονός ότι ο δήμος πάει καλά το δείχνουν τα στοιχεία και οι αριθμοί. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει σταθερή αύξηση στα έσοδα και τις δαπάνες, και παρέθεσε τα στοιχεία τα οποία τόνισε ότι δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Αυτό δείχνει ότι είναι σε καλό δρόμο. Ο αντιδήμαρχος Στάθης Σοκορέλης τόνισε ότι δεν μπορεί η αντιπολίτευση την προηγούμενη συνεδρίαση για τον “Καλλικράτη” να υπερτονίζει την δυναμική θέση του δήμου και σήμερα να τα βλέπει όλα αρνητικά. Από την αντιπολίτευση ο Γιάννης Αδρακτάς παρατήρησε ότι οι αριθμοί μπορούν να ερμηνευτούν με πολλούς τρόπους, σημειώνοντας ότι ο δήμος δεν έχει την ωριμότητα παλαιότερων ετών. Στην τοποθέτησή του ο δημοτικός σύμβουλος Διονύσιος Τσορώνης τόνισε ότι πρέπει να κοιτάμε και το παρελθόν, αλλά και το τι γίνεται με γειτονικούς μας δήμους και χαρακτήρισε θετικό ότι κάθε χρόνο αυξάνονται τα έσοδα και τα έξοδα, υπογραμμίζοντας ότι ένα α ό τα έργα που πρέπει να γίνει οπωσδήποτε είναι η ύδρευση του Λαγκουβάρδου.
Επικριτικός του προϋπολογισμού ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Πύργου Θεόδωρος Τσώλης σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το Δ.Δ. και κάλεσε -όπως είπε χαρακτηριστικά- τους φίλους του Πύργου να μην τον ψηφίσουν.
Κλείνοντας την συζήτηση ο δήμαρχος ζήτησε την υπερψήφιση του προϋπολογισμού τονίζοντας ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να υλοποιηθεί σε μεγαλύτερο βαθμό, καθώς πέρυσι υλοποιήθηκε σε ποσοστό 65-70%.
πηγή :Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες