9 Φεβρουαρίου 2010

ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΙ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.

Έχει αρχίσει αυτές τις ημέρες και θα ενταθεί τις επόμενες, η συζήτηση για το σχέδιο Καλλικράτης. Πολλά σενάρια έχουν ακουστεί και περισσότερα θα ακουστούν (μερικά από αυτά έχουμε βάλει και εμείς στην άτυπη δημοσκόπηση αυτής της σελίδας). Οι δήμοι κάνουν ο ένας μετά τον άλλο δημόσιες συζητήσεις για να ακουστούν οι απόψεις όλων των φορέων και των πολιτών πάνω σε αυτό το θέμα. Όπως έχουμε δημοσιεύσει ο δήμος Γαργαλιάνων έκανε την περασμένη Παρασκευή αυτή την δημόσια συζήτηση με στιγμές έντασης για τις οποίες όλοι πρέπει να έχουμε κάποιες επιφυλάξεις… Φυσικό είναι ο δήμος Γαργαλιάνων να μην θέλει να χάσει την έδρα του Δήμου. Σε μερικά από αυτά που ακούστηκαν ο δήμος πράγματι πληροί τις προϋποθέσεις για να γίνει έδρα δήμου μα πρέπει οι πολιτικοί να μην βλέπουν το παρόν μα η ματιά τους να διαβλέπει το αύριο και μακριά από τοπικισμούς να πράττουν το καλύτερο. Δεν υπαινισσόμεθα τίποτα απολύτως για το πώς πρέπει να είναι ο νέος δήμος απλώς κάνουμε κάποιες γενικές παρατηρήσεις από την σελίδα αυτή και από την στιγμή που το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε μετά από μία τέτοια συγκέντρωση όλοι πρέπει να την στηρίξουμε.

Όλη αυτή η κατάσταση μας φέρνει στο μυαλό τις ημέρες που γινόταν συζήτηση για τον Καποδίστρια και ο φόβος των κατοίκων των χωριών ήταν η εγκατάλειψη που θα γνώριζαν τα χωριά. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν και τα χωριά δεν έχουν εδώ και δώδεκα χρόνια την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους την οποία είχαν όταν ήταν κοινότητες .Αυτό φοβούνται και σήμερα οι νυν δήμοι από τους αυριανούς δήμους και έχουν δίκιο. Ξέρουμε από πριν τα προβλήματα που δημιουργεί στο χωριό μας η διοίκηση του έξω από αυτό και έτσι μπορούμε να δούμε τα προβλήματα που θα δημιουργήσει ο Καλλικράτης όταν θα διοικείται η πόλη σας από άλλη πόλη.

Πολλές φορές η συμπεριφορά απέναντι στα χωριά ή δημοτικά διαμερίσματα όπως αλλιώς λέγονται δεν είναι η απαιτούμενη. Ίσως γιατί άλλα χωριά έχουν μεγαλύτερες ανάγκες, ίσως γιατί κάποιοι από άλλα χωριά έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στις αποφάσεις του δήμου ίσως…. ίσως... Εμείς βλέπουμε το δικό μας χωριό, ζούμε στο χωριό μας και είναι φυσικό να θέλουμε το καλό του χωριού μας.. Έχουμε κατά καιρούς αναφερθεί σε προβλήματα του χωριού μας, μικρά ή μεγάλα, πάντα τα παρουσιάζουμε δημόσια γιατί πιστεύουμε πως τα δημοσίως πραττόμενα δημοσίως κρίνονται και πάντα αναφερόμαστε στον δήμαρχο γιατί πιστεύουμε πως για τα θετικά που γίνονται στο δήμο τα εύσημα τα εισπράττει ο δήμαρχος και για όλα τα αρνητικά υπόλογος απέναντι στους πολίτες είναι ο δήμαρχος που είναι και ο αρμόδιος για να βρει αυτόν που είναι υπεύθυνος για την δημιουργία του προβλήματος…. Για παράδειγμα έχουμε αναφερθεί στο μεγαλύτερο πρόβλημα που εδώ και χρόνια δεν λύνεται, τους αγροτικούς δρόμους. Σύντομα θα σας κάνουμε μία αναλυτική παρουσίαση ευχόμενοι να μην έρθει η λύση του μετά από κανένα κακό γιατί όπως έχουν πλέον καταντήσει οι περισσότεροι δρόμοι στο χωριό μας είναι άκρως επικίνδυνοι.

Σήμερα για να στηρίξουμε τα γραφόμενα μας περί μη επαρκούς αντιμετώπισης των προβλημάτων των χωριών, σας παρουσιάζουμε το πάλαι ποτέ κοινοτικό μέγαρο του χωριού μας και την κατάντια του. Παρεμβάσεις συντήρησης ή καλλωπισμού σε αυτό έχουν να γίνουν από τότε που ήταν πρόεδρος του χωριού η σημερινή πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου η Μάρθα Κατσούλα. Σήμερα το κτήριο βρίσκεται σε τριτοκοσμική κατάσταση. Εμείς δεν θα το σχολιάσουμε οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους απλώς θα θέλαμε να σας παραπέμψουμε σε ένα παλαιότερο δημοσίευμα μας για το πως συμπεριφέρεται ο δήμος Καλαμάτας στα δημοτικά του διαμερίσματα εδώ. Κύριε δήμαρχε περιμένουμε την ανταπόκριση σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες