Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

MΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΑΥΓΟ ΜΑΤΙ!!!



Πρόκειται για ένα παραδοσιακό φαγητό της Μεσσηνίας που τείνει να εκλείψει πλέον. Γίνεται πολύ εύκολα και νομίζω ότι είναι και αρκετά νόστιμο.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Ανακατεύουμε σε ένα πυρέξ τα βρασμένα και στραγγισμένα μακαρόνια με μπόλικο τυρί. Ιδανικό τυρί για την περίπτωση θεωρείται βέβαια η σκληρή μυτζήθρα η λεγόμενη και μυτζήθρα Τριπόλεως. Αν δεν το βρίσκετε, βάλτε από αυτό που χρησιμοποιείτε στις μακαρονάδες σας. Σερβίρουμε στο πιάτο την επιθυμητή ποσότητα μακαρονιών, τηγανίζουμε χωρίς αλάτι ένα-ένα αυγό με προσοχή να μείνει ο κρόκος μελάτος και με μια σπάτουλα το εναποθέτουμε στην κορυφή του ...λόφου. Ρίχνουμε πάνω στο αυγό πιπέρι και το φαγητό μας είναι έτοιμο. Για τους αγρότες και γενικά τους χειρόνακτες, ο αριθμός των αυγών μπορεί να αυξηθεί κατά βούληση! Όσοι θέλουν και λίγη δροσιά μπορούν να το συνοδέψουν με ντοματοσαλάτα.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΦΑΓΩΜΑΤΟΣ:
Τσιμπάμε με τοπηρούνι λίγο-λίγο το αυγό από την άκρη και το παίρνουμε μαζί με μακαρόνια. Σε κάποια στιγμή διαχέεται και ο ρευστός κρόκος και τα γράδα της νοστιμιάς φτάνουνε στο απόγειο τους. Αξίζει νομίζω να το δοκιμάσετε. Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες