15 Ιανουαρίου 2010

MΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΑΥΓΟ ΜΑΤΙ!!!



Πρόκειται για ένα παραδοσιακό φαγητό της Μεσσηνίας που τείνει να εκλείψει πλέον. Γίνεται πολύ εύκολα και νομίζω ότι είναι και αρκετά νόστιμο.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Ανακατεύουμε σε ένα πυρέξ τα βρασμένα και στραγγισμένα μακαρόνια με μπόλικο τυρί. Ιδανικό τυρί για την περίπτωση θεωρείται βέβαια η σκληρή μυτζήθρα η λεγόμενη και μυτζήθρα Τριπόλεως. Αν δεν το βρίσκετε, βάλτε από αυτό που χρησιμοποιείτε στις μακαρονάδες σας. Σερβίρουμε στο πιάτο την επιθυμητή ποσότητα μακαρονιών, τηγανίζουμε χωρίς αλάτι ένα-ένα αυγό με προσοχή να μείνει ο κρόκος μελάτος και με μια σπάτουλα το εναποθέτουμε στην κορυφή του ...λόφου. Ρίχνουμε πάνω στο αυγό πιπέρι και το φαγητό μας είναι έτοιμο. Για τους αγρότες και γενικά τους χειρόνακτες, ο αριθμός των αυγών μπορεί να αυξηθεί κατά βούληση! Όσοι θέλουν και λίγη δροσιά μπορούν να το συνοδέψουν με ντοματοσαλάτα.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΦΑΓΩΜΑΤΟΣ:
Τσιμπάμε με τοπηρούνι λίγο-λίγο το αυγό από την άκρη και το παίρνουμε μαζί με μακαρόνια. Σε κάποια στιγμή διαχέεται και ο ρευστός κρόκος και τα γράδα της νοστιμιάς φτάνουνε στο απόγειο τους. Αξίζει νομίζω να το δοκιμάσετε. Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες