18 Ιανουαρίου 2010

ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.....


Άρχισαν ήδη οι πρώτες αντιδράσεις για τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Οι περισσότερες προέρχονται από τους δημοσιογράφους που εμφανίζονται με περίσσια ευαισθησία στο πρόβλημα της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών, όμως, με μία σημαντική διαφορά. Αυτοί που πέρσι ενθάρρυναν τις κινητοποιήσεις τους, φέτος τους κατηγορούν. Η αιτία είναι προφανής, η αλλαγή της κυβέρνησης άλλαξε και τις διαθέσεις τους απέναντι στα αιτήματα των αγροτών. Πέρσι ήταν δίκαια αλλά φέτος είναι παράλογα, όμως, δεν βρέθηκε κανείς να προτείνει άλλο τρόπο αντίδρασης. Ο τρόπος αυτός είναι η μόνη επιλογή για να ακουστούν.

Φέτος οι αγρότες δείχνουν πιο αποφασισμένοι και πιο ώριμοι να αντιμετωπίσουν την ειρωνεία των δημοσιογράφων που θα καλέσουν στα τηλεοπτικά παράθυρα, τους πιο γραφικούς από τα μπλόκα και κανέναν από τα συντονιστικά τους όργανα. Αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην χαθεί το δίκιο τους στα επικοινωνιακά παιχνίδια των δημοσιογράφων και να μεταφέρουν στον κόσμο τα αιτηματά τους.

Τα πανελλαδικά αιτήματα των αγροτών είναι βασικά τρία α) Η έγκαιρη καταβολή των επιδοτήσεων ( χρήματα που τα δικαιούνται) β) κατώτερη τιμή για όλα τα προϊόντα και γ) μείωση της τιμής του πετρελαίου για τους αγρότες όπως συμβαίνει με τους βιομηχάνους.. Αυτές τις μέρες αναμένεται και η συμμετοχή των αγροτών της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες