17 Νοεμβρίου 2009

ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ


Ορατό είναι το ενδεχόμενο να δοθεί το Δεκέμβριο προκαταβολή της επιδότησης, μόνο στους παραγωγούς που έχουν ψηφιοποιήσει τα κτήματά τους. Το γεγονός αυτό που αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στον αγροτικό κόσμο της Μεσσηνίας, της Λακωνίας και άλλων περιοχών της χώρας, παραδέχθηκε στην “Ε” ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας. Παρατήρησε ότι η προοπτική αυτή οφείλεται στην Ευρωπαϊκή Ενωση, που παρακολουθεί ασφυκτικά τη χώρα μας, καθώς έχουμε δώσει δικαιώματα. Επεσήμανε, όμως, ότι η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή δίνει μάχη για να επιδειχθεί ανοχή. Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτησή μας ο κ. Καραμίχας σημείωσε:
«Το πώς θα γίνουν οι προκαταβολές για τις επιδοτήσεις πλέον δεν προσδιορίζεται αποκλειστικά από την κυβέρνηση. Το μακρύ χέρι της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι σε καθημερινή βάση στην Ελλάδα. Παρακολουθεί ασφυκτικά το σύνολο των υπουργείων, όχι μόνο τον κ. Παπακωνσταντίνου. Θα πρέπει να έχει συνεννόηση η κ. Μπατζελή για να πάει σε πιο χαλαρό σύστημα. Και αυτό γιατί έχουμε δώσει δικαιώματα. Είναι ορατά τα πάντα. Η υπουργός δίνει τη μάχη, γιατί έχει κάποια ατού στα χέρια της. Οτι παρόλο που ξεκινήσαμε κατόπιν εορτής την ψηφιοποίηση, έχουμε φθάσει σ’ ένα μέσο όρο πάρα πολύ καλό σ’ όλη την Ελλάδα. Στο τέλος του μήνα θα είμαστε περίπου στο 60%. Η υστέρηση υπάρχει στα νησιά και στις περιοχές που έχουν προβλήματα με τη μορφολογία του εδάφους, όπως είναι Μεσσηνία - Λακωνία κλπ. Δίνεται η μάχη. Πιστεύω να της δώσουν μια ανοχή, αφού έχει μπει το νερό στο
αυλάκι και προχωράει πολύ καλά.
Δεν είμαι απαισιόδοξος, ούτε αισιόδοξος. Ενα από τα προβλήματα είναι και το θέμα των επιδοτήσεων, που αν δε δοθεί προκαταβολή στις αρχές του Δεκέμβρη, ο παραγωγός θα πιεστεί από τις ανάγκες που έχει και πιθανά κάτω από την πίεση να το “σκοτώσει” το προϊόν. Θα το δούμε, παλεύουμε σ’ όλα τα επίπεδα»
πηγή:Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες