29 Οκτωβρίου 2009

ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ



Το ‘χει φαίνεται η μοίρα του Μιλτιάδη όταν παίζει με δυνατές ομάδες να βρίσκεται πίσω στο σκορ, να καταφέρνει να το ανατρέψει και να παίρνει μεγάλες νίκες... Πριν δύο εβδομάδες ήταν η Σπερχογεία που προηγήθηκε δύο φορές και χθες ήταν η Πύλος που προηγήθηκε με 0-1, όμως ο Μιλτιάδης έφερε και πάλι τούμπα το ματς και νίκησε με 2-1. Το πρόσωπο της αναμέτρησης ήταν ο Νίκος Νικολόπουλος που με δύο δικά του γκολ οδήγησε τον Μιλτιάδη στη μεγάλη αυτή νίκη. Ο 31χρονος επιθετικός έχει ξαναβρεί τον παλιό καλό του εαυτό και δείχνει ικανός για μεγάλα πράγματα στο φετινό πρωτάθλημα. Με αυτή τη νίκη το συγκρότημα του Δημήτρη Λίτσα έφτασε στους 7 βαθμούς (έχοντας βγάλει δύσκολο πρόγραμμα) και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, αποδεικνύοντας ότι διαθέτει μία από τις πιο σκληρές έδρες του πρωταθλήματος. Από την άλλη ο Τσικλητήρας γνώρισε την δεύτερη ήττα του
στο πρωτάθλημα και ήδη είναι έξι βαθμούς μακριά από την κορυφή. Η ομάδα της Πύλου προηγήθηκε με τον Οθωνα Εμμανουήλ στο πρώτο μέρος, όμως στη συνέχεια δεν δικαιολόγησε τον τίτλο της καλής ομάδας που αναμφίβολα έχει. Πάντως με την γενική εικόνα του αγώνα αδικείται από την ήττα και ίσως το πιο δίκαιο αποτέλεσμα να ήταν η ισοπαλία, καθώς με αμυντικά λάθη επέτρεψε στους γηπεδούχους να κάνουν αρκετές φάσεις και συνέπεια ήταν να δεχθεί δυο γκολ.
Ανοιξε το σκορ ο Εμμανουήλ
Ο αγώνας έγινε παρουσία περίπου 150 φιλάθλων, αρκετοί εκ των οποίων ήταν φίλοι του Τσικλητήρα. Στο 10’ ο Μπενέτος έκανε τη σέντρα σουτ, ο Π. Καλδής σούταρε με την μπάλα να φεύγει άουτ. Ο Μιλτιάδης απάντησε στις ευκαιρίες στο 20’ όταν ο Καραμπότσος σέντραρε, ο Σταθάς έκανε λάθος έξοδο, όμως ο Νικολόπουλος από κοντά έστειλε την μπάλα με κεφαλιά
άουτ. Η ομάδα του Θανάση Λακριντή στα πρώτα λεπτά πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 22’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή του Εμμανουήλ (0-1).
Αμεση απάντηση στο 30’
Η απάντηση των “μελανολεύκων” όμως ήταν άμεση και στο 30’ ο Χίντα βρήκε με κάθετη πάσα τον Νικολόπουλο που προχώρησε και με πλασέ έκανε το 1-1. Σε αυτή τη φάση οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν πως ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ. Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου ο Μιλτιάδης που είχε ανέβει ψυχολογικά έχασε δύο καλές ευκαιρίες για να πετύχει και δεύτερο γκολ... Στο 35’ συνδυάστηκαν Νικολόπουλος- Καραμπότσος και Λυμπερόπουλος, με τον τελευταίο να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι και τον Σταθά να αποκρούει.
Στο 44’ ο Λυμπερόπουλος έκανε τη σέντρα σουτ, με τον Β. Καλογερόπουλο από καλή θέση να πλασάρει άουτ. Ενδιάμεσα είχε μία καλή ευκαιρία και η Πύλος, στο 39’ με το σουτ το Μπενέτου μετά από ωραία ενέργεια να φεύγει λίγο άουτ.
Επεσε ο ρυθμός στην επανάληψη


Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε παιχνίδι κέντρου. Στο 58’ ο Μπενέτος εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Π. Καλδής έκανε κεφαλιά γύρισμα προς τον Διακουμή που δεν μπόρεσε να βρει από κοντά την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα, σε μία πράγματι μεγάλη ευκαιρία. Τα λεπτά περνούσαν δίχως τίποτα το αξιοσημείωτο με αρκετές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου. Στο 77’ μετά από λάθος του Κουφού, ο Λυμπερόπουλος μπήκε από αριστερά στην περιοχή, όμως δεν έδωσε έγκαιρα στον Νικολόπουλο, με αποτέλεσμα ο Αγγελίδης να διώξει.
“Καθάρισε” ο Νικολόπουλος στο 79’
Φαινόταν ξεκάθαρα πως όποια ομάδα θα έβαζε το γκολ θα κέρδιζε, και αυτή ήταν ο Μιλτιάδης.... Στο 79’ ο Χίντα μετά από ωραία ενέργεια έδωσε στον Νικολόπουλο και εκείνος με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Σταθά γράφοντας το 2-1.
Στο 83’ ο Λυμπερόπουλος μπήκε στην περιοχή και τζαρτζαρίστηκε από τον Κουφό, με τους γηπεδούχους να ζητούν πέναλτι, χωρίς να έχουν δίκιο. Ο Τσικλητήρας έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 92’ όταν μετά από σέντρα του Μπενέτου, ο Αγγελίδης έκανε το γύρισμα και από τα 3 μέτρα ο Διακουμής δεν έπιασε καλά το σουτ και ο Τσώλης μπλόκαρε.
Το ματς σφύριξε ο Η. Νικολόπουλος, με βοηθούς τους Ζαρακοβίτη και Μπάρδη.
notos sport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες