10 Οκτωβρίου 2009

Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ!!!







Όσοι κατεβαίνουμε στο χωριό από την Αθήνα, ακόμη και συχνότατα όπως εγώ που είμαι συνταξιούχος, κάθε φορά παθαίνουμε ένα σοκ από τις τιμές που βλέπουμε στα καταστήματα της περιοχής. Και μιλάω κυρίως για τα προϊόντα που φαίνονται στις φωτογραφίες: Οπωρολαχανικά, Ψάρια και Κρέατα. Από Κυπαρισσία μέχρι Πύλο (των Λαϊκών συμπεριλαμβανομένων) οι τιμές που διαμορφώνονται στα είδη αυτά μόνο με ένα κατάστημα του Κολωνακίου που πουλάει τέτοια, ένα που βρίσκεται στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ εκεί κοντά στην Πλατεία, μπορούν να συγκριθούν. Και μιλάμε τώρα για τη Μεσσηνία μια αμιγώς αγροτική περιοχή με το γνωστό κατρακύλισμα της τιμής του λαδιού και του σταφυλιού(τα περσότερα αμπέλια φέτος μείναν ατρύγηγα). Εκείνο όμως που μου κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι οι συντοπίτες μας δεν έχουν καμία διάθεση να αμυνθούν απέναντι σε αυτή την κατάσταση. Φτάνει 2 ευρώ η ντομάτα (ίσα με το λάδι) και συνεχίζουν να αγοράζουν! Περνάνε τα τσιγγανόπουλα από τα καφενεία με τις σακκούλες τα μήλα π.χ. που είναι όλα μικρά και "χαμάδες" και λένε 5 ευρούλια η τσάντα με τα 4 κιλά και παίρνει ο κόσμος! Επίσης μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι δεν βλέπω στα τοπικά κανάλια και τις εφημερίδες να θίγεται αυτό το θέμα!
Δεν ξέρω τι να πω! Εγώ το θίγω πιο πολύ για να γίνει κάποια συζήτηση ρε παιδί μου. Να ακουστούνε κάποιες γνώμες και απόψεις!

4 σχόλια:

  1. Παρακολουθώντας καθημερινά το "Πύργος Τριφυλίας" σαν κοντοχωριανός, στο σχόλιο σχετικά με την ακρίβεια έχω να προσθέσω , ότι κάποια στιγμή έβαλα στο τραπέζι τα εξής:
    1. Πρόταση για την οργάνωση τοπικού καταναλωτικού κινήματος.
    2. Εβδομαδιαία μποϋκοτάζ κατά κλάδο [πχ. μια εβδομάδα αποχή απο τα χασάπικα, επόμενη εβδομάδα αποχή απο τα μανάβικα κλπ.)
    3. Μποϋκοτάζ στα καφενεία και τούτο, γιατί εμείς που ζούμε στην Αθήνα έχουμε την αίσθηση ,ότι ό καφές είναι φθηνός. Ο συνταξιούχος αγρότης όμως για 2 καφεδάκια την ημέρα δαπανά περισσότερα απο το 1/3του μηνιάτικου.
    4. Τις προτάσεις τις διατύπωσα αρκετά χρόνια πριν και σε πολίτες που διεκδικούσαν ρόλο στην τοπική κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @George καλησπέρα!
    Χαίρομαι πολύ για την παρέμβαση σου γιατί καταλαβαίνω ότι και τον προβληματισμό έχεις και εσύ αλλά διαθέτεις και προτάσεις που νομίζω ότι κινούνται σε θετική κατεύθυνση. Όσο για τον καφέ, νομίζω ότι τα πράγματα είναι οριακά για τα καφενεία γιατί δεν βγαίνει ο κόσμος όπως παλιά και δεν είναι αυτό λόγω της τιμής του καφέ αλλά έχει αλλάξει συνήθειες ο κόσμος και κλείνεται στα σπίτια όπως γίνεται στις μεγάλες πόλεις και θα είναι μεγάλο κρίμας να κλείσουν τα καφενεία! Τότε είναι που θα ερημώσουν τα πάντα.
    Στα άλλα πάντως με βρίσκεις σύμφωνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εφόσον (και εάν) επικρατούν συνθήκες ελεύθερου ανταγωνισμού, δεν χρειάζεται να γίνει καμμία παρέμβαση.
    Εγώ βρίσκω το χωριό και την ευρύτερη περιοχή φθηνή, σε σχέση με αλλα χωριά και περιοχές της χώρας (και όχι σε σχέση με το εισόδημα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @αμετανόητε, εντάξει υπάρχει η Μύκονος και η Σαντορίνη που είναι πιο ακριβές! Με τις γειτονιές της Αθήνας γίνεται η σύγκριση.
    Εκείνο το "συνθήκες ελεύθερου ανταγωνισμού" σαν χιούμορ το γράφεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες