14 Σεπτεμβρίου 2009

Αβεβαιότητα στην αγορά ελαιολάδου μετά την αλλαγή στάσης των Ιταλών


Η αστάθεια και η αβεβαιότητα επανήλθαν στην αγορά του ελαιολάδου μετά την ξαφνική αλλαγή της στάσης των Ιταλών, οι οποίοι άρχισαν και πάλι να αδιαφορούν για το ελληνικό προϊόν.

Η ξαφνική αλλαγή στάσης των Ιταλών επαναφέρει την αστάθεια και την αβεβαιότητα στην αγορά του ελαιολάδου, ένα μόλις βήμα πριν από την έναρξη της νέας παραγωγής.

Οι γείτονές μας εμφανίζονται πλέον αδιάφοροι για το κλείσιμο εμπορικών πράξεων, ενώ ταυτόχρονα συζητούν τιμές για τα πολύ καλά έξτρα παρθένα ελαιόλαδα στην καλύτερη των περιπτώσεων στα 2,95 ευρώ/κιλό.

Η κατάσταση που θα προκύψει στην αγορά θα εξαρτηθεί αφενός από τη στάση που θα κρατήσουν οι Ιταλοί, οι οποίοι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, αξιοποιούν αυτή την περίοδο ποσότητες τυνησιακών ελαιολάδων, αφετέρου από τη στάση που θα τηρήσει η ελληνική πλευρά.

Εν τω μεταξύ, οι τελευταίες βροχές δημιουργούν ευνοϊκότερες προσδοκίες για το ύψος της νέας παραγωγής, η οποία εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στην περιοχή των 250.000 τόνων.

Σε ό,τι αφορά την ισπανική αγορά, την τελευταία εβδομάδα οι τιμές ex factory εμφανίζονται σταθερές και διαμορφώνονται πλέον γύρω στα 2,50 με 2,55 ευρώ/κιλό τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, στα 2,45-2,50 ευρώ/κιλό τα παρθένα και στην περιοχή των 2,40 ευρώ/κιλό οι βιομηχανικοί άσοι.

πηγή Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες