10 Απριλίου 2009

ΝΤΟΠΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ Costa Navarino


Κεφαλαιώδους σημασίας για τη Μεσσηνία είναι οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσει η Costa Navarino, όταν λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία πολυτελείας που κατασκευάζει κοντά στην Πύλο. Μάλιστα, αυτές οι θέσεις εργασίας θα ευνοήσουν τη Δυτική Μεσσηνία, που βρίσκεται μακριά από το αστικό κέντρο της Καλαμάτας, άρα οι εκεί υπάρχουσες δουλειές δεν μπορεί παρά να σχετίζονται στο μέγιστο βαθμό με την αγροτική παραγωγή.Η λειτουργία των ξενοδοχείων της Costa Navarino θα προσφέρει στη Δυτική Μεσσηνία τη διαφοροποίηση επαγγελμάτων που τόσο έχει ανάγκη, ώστε να κρατήσει εκεί τα νέα παιδιά της. Επίσης, θα δώσει δουλειά σε ανέργους από την Καλαμάτα και ευρύτερα τη Μεσσηνία ή και σε ανθρώπους καταγόμενους από εδώ, που θα επιστρέψουν.
Ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης προς τους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι «εντός των επομένων εβδομάδων ξεκινάει καμπάνια ενημέρωσης από τη Starwood σε συνεργασία με την TEMES σχετικά με την πρόσκληση ενδιαφέροντος στη Μεσσηνία και σε γειτονικούς νομούς, για εργασία στο Navarino Dunes, με την έναρξη λειτουργίας των ξενοδοχείων το Μάιο του 2010.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος θα αφορά όλους τους Μεσσήνιους που είτε ζουν στην περιοχή μας είτε σε άλλες περιοχές της Ελλάδος και θέλουν να επιστρέψουν, και θα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα επαγγελμάτων, που σε πολλές περιπτώσεις δε θα απαιτούν εξειδικευμένη εμπειρία ή γνώσεις.


Από προκαταρκτικές μελέτες που κάναμε, προβλέπουμε ότι η προσφορά εργασίας θα είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση. Ευχόμαστε αυτή η πρόβλεψη να διαψευστεί. Για να είμαστε όμως ασφαλείς, θα ξεκινήσουμε και καμπάνια εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ενοικίαση διαμερισμάτων, σπιτιών κ.λπ., προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης εργαζομένων που πιθανώς να έρθουν και από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου ή της Ελλάδος».


Ο κ. Κωνσταντακόπουλος επεσήμανε πως ξεκίνησαν να εργάζονται στελέχη της Starwood και ήδη προωθούν τον προορισμό της Costa Navarino σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις, καθώς και συνολικά στο δίκτυό τους. Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί περιοδεία για ενημέρωση δημοσιογράφων σε Γερμανία και Αγγλία (Μάιος – Ιούνιος).
Του Κώστα Κοντοθανάση

1 σχόλιο:

  1. ΝΤΟΠΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
    Με αυτό το πλευρό να κοιμάστε !!!!
    ένας Πυργιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες