24 Μαρτίου 2009

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ...


Ετοιμάζονται οι αγρότες αυτή την περίοδο για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων. Μια παράλογη πρακτική της κρατικής μηχανής για να ταλαιπωρεί κατά πρώτον τους παραγωγούς και κατά δεύτερο να κερδίζει τα έσοδα που πληρώνουν για την ενεργοποίηση και να απομυζά τα δικαιώματα από τα λάθη που τυχόν θα γίνουν. Αυτό είναι το κράτος , μια μηχανή πλιάτσικου, μια σχολή πλιατσικολόγων.
Γιατί είναι τελείως παράλογο να ζητάς από κάποιον που δικαιούται να πάρει ένα χρηματικό ποσό να πάει να επιβεβαιώσει, ότι θέλει να το πάρει. Σαν να πρέπει οι υπάλληλοι μιας επιχείρησης ή του δημοσίου κάθε μήνα που θα πάρουν το μισθό τους για τις υπηρεσίες που έχουν προσφέρει να πρέπει προηγουμένως να έχουν πάει να επιβεβαιώσουν ότι πράγματι θέλουν να πληρωθούν. Το ακαταλόγιστο στο μεγαλείο του.
Σαν να μην έφτανε αυτό, φέτος αλλάζουν τον τρόπο και ζητούν από τον παραγωγό να αναγνωρίσει τα σύνορα του χωραφιού του σε μια οθόνη υπολογιστή… και θα πάει ο μπάρμπα Σωτήρης ο Νταντούνας να βρει το χωράφι του σε μια οθόνη, θα πέσει το γέλιο της αρκούδας… εδώ οι ίδιοι οι υπάλληλοι δεν θα ξέρουν τι να κάνουν.
Μετά σου λένε τιμημένη αγροτιά. Για φτύσιμο τους έχουν τους αγρότες τους ξεφτιλίζουν με κάθε ευκαιρία, αυτό είναι το κράτος όχι μόνο σήμερα πολλά χρόνια πριν
Στην προεκλογική περίοδο όμως θα μαζεύονται στα καφενεία σε πηγαδάκια οι αγρότες και θα έχουν χωριστεί σε Νεοδημοκράτες, Πασόκους, κομουνιστές, στους άλλους αριστερούς και τους ακροδεξιούς και ο ένας θα βρίζει τον άλλον. Εδώ ταιριάζει το λαϊκό ρητό ΄΄ κατά το λαό και οι άρχοντες ’’. Τέτοιοι που είμαστε τέτοιοι μας ταιριάζουν, τέτοια μας κάνουν.
Θα μου πει κάποιος δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα και με τόση ευκολία και να τα παρουσιάζουμε όλα μαύρα. Να μου αποδείξει κάποιος ότι ενδιαφέρονται οι πολιτικοί πραγματικά! για τους αγρότες, με πράξεις όμως, όχι με λόγια και θα το παραδεχτώ και εγώ.

1 σχόλιο:

  1. ...Στην προεκλογική περίοδο όμως θα μαζεύονται στα καφενεία σε πηγαδάκια οι αγρότες και θα έχουν χωριστεί σε Νεοδημοκράτες, Πασόκους, κομουνιστές, στους άλλους αριστερούς και τους ακροδεξιούς και ο ένας θα βρίζει τον άλλον Ολοι οι κομπλεξικοί, ονειρεύονται να εκλεγούν βουλευτές και γράφουν στα παλιά τους παπούτσια τις ανάγκες του κόσμου. Στην ανάγκη των ανθρώπων ικανοποιούν την δική τους ματαιοδοξία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες