11 Φεβρουαρίου 2009

ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΟΞΙΚΑ


Είναι εξαιρετικά επικίνδυνες ουσίες. Είναι αόρατες, άοσμες και βρίσκονται παντού. Ορισμένες από τις χημικές ουσίες που συνθέτουν ακόμα και τα πιο απλά προϊόντα που βάζουμε στο σπίτι μας είναι επικίνδυνες για εμάς και το περιβάλλον.
Επικίνδυνες τοξικές ουσίες υπάρχουν σε απορρυπαντικά, αποσμητικά χώρου, αρώματα, έπιπλα, καλλυντικά, κινητά τηλέφωνα, παιχνίδια, τηλεοράσεις, υπολογιστές, χαλιά, στρώματα, ακόμη και στα ρούχα που παίρνετε από το καθαριστήριο.
Μερικές από τις επικίνδυνες ουσίες που ενδεχομένως περιέχονται στα παραπάνω προϊόντα είναι οι φθαλικές ενώσεις, φωσφορικά άλατα, οργανικές ενώσεις του κασίτερου, μοσχοξυλένιο, τοξικά μέταλλα, πτητικές οργανικές ενώσεις, χλωριωμένες παραφίνες, triclosan κα.
Για να τις αποφύγετε μπορείτε να προτιμάτε καθαριστικά που βασίζονται στο σαπούνι, τη σόδα, το ξύδι, το βόρεο και δεν περιέχουν χλωρίνη. Προτιμήστε απορρυπαντικά και μαλακτικά με βάση το σαπούνι.
Αντικαταστήστε τις συσκευασίες PVC με ξύλο, χαρτί ή μέταλλο.
Αγοράστε μπογιές και λάδια για τα πατώματα που φέρουν οικολογικό σήμα.
Αποφύγετε τη χρήση σπρέι για τον καθαρισμό του αέρα και ανοίξτε απλά τα παράθυρα του σπιτιού σας.
Προστατέψτε τα παιδιά σας εξετάζοντας τη σύσταση των παιχνιδιών και των μπιμπερό. Προτιμήστε αυτά που δεν περιέχουν PC7 ή PVC.
Διαλέξτε υπολογιστές με την επιγραφή TCO 95 eco-label και για να εκτυπώνετε χρησιμοποιήστε χαρτί που δεν έχει υποστεί χλωρίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες