24 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε το προηγούμενο σαββατοκύριακο το πρώτο μέρος των αποκριάτικων εκδηλώσεων στο χωριό μας. Το κέφι δεν είχε προηγούμενο. Όσοι παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις δήλωσαν ότι ήταν κάτι που θα τους μείνει αξέχαστο. Πιο συγκεκριμένα:
Το Σάββατο το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του οινοποιητικού συνεταιρισμού ΝΕΣΤΩΡ στον αποκριάτικο χορό του συλλόγου γυναικών, έγινε και το προξενιό του αποκριάτικου γάμου. Μεταξύ άλλων το παρόν έδωσε ο δήμαρχος Γαργαλιάνων ο οποίος τόνισε την πρωτοπορία του χωριού μας στο πολιτισμό και την συμμετοχή των κατοίκων σε αυτόν. Ευχαρίστησε την μαέστρο της δημοτικής χορωδίας Ασπροπύργου κ. Καπρούλια για το ωραίο πρόγραμμα που προσέφεραν και ζήτησε να μεταφέρουν τις προσωπικές του ευχαριστίες στον δήμαρχο Ασπροπύργου για την παραχώρηση της χορωδίας και μάλιστα με έξοδα που επιβάρυναν αποκλειστικά τον δήμο του, μαζί με ένα μετάλλιο του δήμου Γαργαλιάνων με τη μορφή του μακεδονομάχου Τέλλου Άγρα σε ανάμνηση της επίσκεψης τους.






Την επόμενη μέρα τα παιδιά του δημοτικού σχολείου πήγαν στην Πάτρα για να συμμετάσχουν στην παιδική αποκριάτικη παρέλαση της πόλης. Μια εμπειρία μοναδική που θα την θυμούνται.
Όσοι έμειναν πίσω παρακολούθησαν τον αποκριάτικο γάμο
Το γλέντι ξεκίνησε από το Μουζάκι που έγινε το ντύσιμο της νύφης. Πρέπει να τονίσουμε στο σημείο αυτό την οργανωμένη συμμετοχή των Μουζακιωτών και το κέφι που σκορπούσαν με αποτέλεσμα να παρασύρουν όλους τους παρευρισκόμενους στο χορό.
Στη συνέχεια, στην πλατεία του Πύργου έγινε ο γάμος, με πολύ κέφι και χορό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες