22 Ιανουαρίου 2009

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ...


Με τον πιο επίσημο τρόπο διαψεύδεται κάθε ανησυχία για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή. Τα όποια εσχατολογικά σενάρια κλείνουν οριστικά και μάλιστα δια στόματος του κεντρικού τραπεζίτη, που ως όφειλε έκανε κεντρική και αποφασιστική παρέμβαση.
Που τέτοια τύχη...
Εντελώς αβάσιμες χαρακτήρισε, από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ τις όποιες ανησυχίες σχετικά με τη συνοχή της ζώνης του ευρώ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι, η βασική ευθύνη για την αντιμετώπιση της κρίσης και τη δημιουργία συνθηκών για την υπέρβασή της ανήκει στις κυβερνήσεις των κρατών του ευρώ.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του ενώπιον της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της ευρωβουλής, ο κ. Τρισέ αφού διαβεβαίωσε ότι, δεν υπάρχει πρόβλημα διάσπασης στη ζώνη του ευρώ και ανέφερε ότι οι διαφορές που υπάρχουν στα οικονομικά δεδομένα και στους οικονομικούς δείκτες των κρατών μελών του ευρώ δεν αποτελούν ασυνήθιστο φαινόμενο και ότι ανάλογες διαφορές εντοπίζονται και στις ΗΠΑ, ανάμεσα στις Πολιτείες.
Ο κ. Τρισέ επισήμανε ωστόσο την ανάγκη συμμόρφωσης όλων των κρατών του ευρώ προς το αναθεωρημένο Σύμφωνο Σταθερότητας που τα διέπει.
Αναφερόμενος στην Ελλάδα, κατόπιν ερώτησης που του, ο Ζαν Κλοντ Τρισέ τόνισε ότι, εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση η άσκηση βιώσιμης και αειφόρου οικονομικής πολιτικής, όπως άλλωστε και η επίλυση των δημοσιονομικών ζητημάτων και των προβλημάτων ανταγωνιστικότητας, που αντιμετωπίζει η χώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες