30 Δεκεμβρίου 2008

Απογοήτευση «Νηλέα» για τη συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο

Την απογοήτευσή τους για τον τρόπο που εξελίχθηκε η συζήτηση για το ελαιόλαδο στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της 22ας Δεκεμβρίου εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους τα μέλη του Συνεταιρισμού Πιστοποιημένων Αγροτικών Προϊόντων «Νηλέας».
Ο Συνεταιρισμός εστιάζει στις αντεγκλήσεις και τις μικροκομματικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αντί της ομόφωνης και συγκεκριμένης πρότασης, ώστε να περιφρουρηθεί το ελαιόλαδο ως προϊόν και να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν. Ο Συνεταιρισμός επίσης επικροτεί τις προτάσεις που ελήφθησαν από την Πλειοψηφία του Σώματος με την επιφύλαξη αυτές να υλοποιηθούν. Τέλος, συνιστά στο Νομαρχιακό Συμβούλιο να υιοθετήσει τις προτάσεις του για τις αναδιαρθρώσεις στο ελαιόλαδο. Αναλυτικά τα μέλη του Συνεταιρισμού «Νηλέας» αναφέρουν:
«Ως Δ.Σ. της Ο.Π. Νηλέας συμμετέχοντας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Δευτέρας 22 Δεκεμβρίου με θέμα “Προτάσεις για τη βελτίωση της θέσης του ελαιολάδου” εκφράζουμε την βαθιά μας απογοήτευση για τον τρόπο που εξελίχτηκε η συζήτηση από την πλευρά του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Αντί να καταλήξει σύσσωμο όπως θα περίμενε ο κάθε ελαιοπαραγωγός σε συγκεκριμένες προτάσεις και δράσεις, που να στοχεύουν στη διαχείριση του τεράστιου προβλήματος, επιδόθηκε σε διαπληκτισμούς και αντεγκλήσεις για το ποιο κόμμα κυβερνώντας έβλαψε περισσότερο το ελληνικό ελαιόλαδο. Μετά από τα παραπάνω λοιπόν είναι απόλυτα σαφές γιατί φτάσαμε σ’ αυτή την κατάσταση, όπως και γιατί σύσσωμος (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) ο Μεσσηνιακός ελαιοκομικός κόσμος απείχε από τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Παρ’ όλα αυτά εκτιμάμε ότι οι προτάσεις που εισηγήθηκε και τελικά ψήφισε η Πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αρκεί να συνοδευτούν άμεσα και από ένα πλάνο υλοποίησης. Επίσης καλούμε το Νομαρχιακό Συμβούλιο να υιοθετήσει τις προτάσεις που κατατέθηκαν από την πλευρά μας, ιδιαίτερα αυτή που αφορά στις αναδιαρθρώσεις».
πηγή: http://www.kalnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες