5 Δεκεμβρίου 2008

ΞΕΚΙΝΑ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Το «πράσινο φως» για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του Βιολογικού Καθαρισμού Χώρας έδωσε προχθές η Διαχειριστική Αρχή και σύντομα θα αρχίσουν να τρέχουν οι προθεσμίες υλοποίησής του

.Το έργο έχει προϋπολογισμό 6 εκατομμύρια ευρώ και, όπως σημείωσε ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμων και Κοινοτήτων Τάσος Αγγελής, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός 2 ετών. Στόχος, ωστόσο, είναι να έχει τελειώσει νωρίτερα, αφού θα εξυπηρετήσει και τις ανάγκες της ΠΟΤΑ.

Σύμβαση
Ερωτώμενος ο κ. Αγγελής απάντησε ότι η σύμβαση δεν έχει υπογραφεί ακόμη, αν και θα έπρεπε να έχει γίνει αυτό από το Σεπτέμβριο, επειδή υπήρξαν ορισμένα γραφειοκρατικά προβλήματα, ενώ ο Δήμος έπρεπε να έχει αγοράσει τα οικόπεδα στα οποία θα εγκατασταθεί η μονάδα του βιολογικού.

Μετά από διορθώσεις, η Διαχειριστική Αρχή έδωσε τη Δευτέρα την έγκρισή της για υπογραφή της σύμβασης, με την προϋπόθεση της αγοράς των οικοπέδων.Χθες, μάλιστα, ο κ. Αγγελής είχε επικοινωνία με το δήμαρχο Νέστορος Αναστ. Τσορώνη, ο οποίος και τον ενημέρωσε ότι προχωρά η διαδικασία υπογραφής των συμβολαίων για αγορά των οικοπέδων.

Γρήγορα
Όσο για τα υπόλοιπα κωλύματα που είχαν παρουσιαστεί, ήταν ερωτήματα που είχε θέσει το Ελεγκτικό Συνέδριο αλλά και η Διαχειριστική Αρχή στο υπουργείο Οικονομικών. «Μπήκαμε στην τελική ευθεία για την έναρξη των εργασιών του Βιολογικού Καθαρισμού της Χώρας. Όπως είναι γνωστό, το συγκεκριμένο έργο θα εξυπηρετήσει και την ΠΟΤΑ.


Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης θα είναι περίπου τα 2 χρόνια. Η ανάδοχος εταιρεία ΒΙΕΤΕΚ γνωρίζουμε, ωστόσο, ότι έχει σκοπό να κινηθεί αρκετά γρήγορα. Θα ήμασταν ευτυχείς να μπορούσαμε να πούμε ότι θα θέλαμε το έργο να είναι έτοιμο το τέλος του 2009. Εμείς, ως υπηρεσία, αλλά κι ο Δήμος έχουν τη διάθεση να βοηθήσουμε όπου και όπως μπορούμε», σχολίασε ο κ. Αγγελής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες