16 Δεκεμβρίου 2008

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΟΙΡΟΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΔΙΟΞΙΝΕΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ


Μετά από σήμα των ιρλανδικών Αρχών εντοπίστηκαν στον Πύργο Ηλείας 160 χοίροι που είχαν εισαχθεί από την Ιρλανδία, εκ των οποίων οι 125 ήταν μολυσμένοι με διοξίνη. Πρόκειται για χοίρους-μητέρες, προορισμένες για αναπαραγωγή οι οποίες είχαν καταλήξει σε πέντε διαφορετικές φάρμες. Σημειώνεται ότι, αν δεν εντοπίζονταν, θα γεννούσαν τουλάχιστον 500 χοιρίδια, τα οποία θα καταναλώνονταν στην ελληνική αγορά ως κρέας ελληνικής προέλευσης.
Και οι πέντε χοιροτροφικές μονάδες απομονώθηκαν και εφαρμόζονται όλα τα μέτρα που είναι αναγκαία για τη μη εξάπλωση της μόλυνσης. Υπενθυμίζεται ότι πριν από δέκα ημέρες στην Ιρλανδία εντοπίστηκαν φάρμες με ζώα μολυσμένα με διοξίνη
Πρόστιμα από τον ΕΦΕΤ
Εν τω μεταξύ, πρόστιμα συνολικού ύψους 64.000 ευρώ επέβαλε ο ΕΦΕΤ, μετά από ελέγχους που διενήργησε σε επιχειρήσεις τροφίμων. Οι έλεγχοι έγιναν με πρωτοβουλία του ΕΦΕΤ ή μετά από καταγγελίες πολιτών.
Όπως διαπιστώθηκε, πολλές επιχειρήσεις τροφίμων κατείχαν τρόφιμα μη κανονικά, νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση ή εκτός προδιαγραφών καταλληλότητας και κανονικότητας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι περισσότεροι έμποροι της Τριφυλίας και οι περισσότερες ταβέρνες προμηθεύονται χοιρινό κρέας από χοιροστάσια της Ηλείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες