24 Νοεμβρίου 2008

ΚΑΛΗ Η ΣΥΚΓΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ....


Από καιρό είχαμε αναρτήσει σε αυτό το blog κάποια θέματα που αφορούσαν την συγκέντρωση - διαμαρτυρία που θα γινόταν στη Χώρα του δήμου Νέστορος Η συγκέντρωση έγινε την περασμένη Παρασκευή, ομολογουμένως με τη συμμετοχή αρκετών αγροτών από όλη την περιοχή. Αυτό δείχνει το ενδιαφέρον και την αγωνία των παραγωγών για θέματα που αφορούν την οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει. Σε αυτό, και δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να αμφιβάλει, ευθύνονται οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας που διαχειρίστηκαν τόσα χρόνια τα αγροτικά θέματα, και το μόνο που κατάφεραν ήταν να βάλουν περιορισμούς στους αγρότες και να χαρίσουν ασυδοσία σε αυτούς που διαχειρίζονται τα αγροτικά θέματα. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια!!!
Στη συγκέντρωση αυτή όσοι πήγαμε δεν θεωρούμε ότι θα εισακουσθούν τα αιτήματά μας αλλά ο σκοπός μας πρωτίστως είναι να καταλάβουν μερικοί ότι είμαστε διατεθειμένοι να αγωνιστούμε και ότι δεν είμαστε εύκολα παιδάκια.
Όμως υπήρξαν και κάποιες προσπάθειες να χάσει η συγκέντρωση αυτή τον πραγματικό χαρακτήρα της και το σκοπό για τον οποίο πραγματοποιήθηκε. Κατ' αρχήν σε μια συγκέντρωση ομιλητές πρέπει να είναι αυτοί που ενώνουν τους διαδηλωτές και όχι αυτοί που τους χωρίζουν γι' αυτό το λόγο δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να είναι ομιλητές βουλευτές και άλλα μεγαλοστελέχη κομμάτων και μάλιστα όταν οι ομιλίες τους μοιάζουν με αυτές των προεκλογικών συγκεντρώσεων τους. Αυτό έπρεπε να το προσέξει ιδιαίτερα ο Δήμαρχος Νέστορος ο κ Τσωρόνης, ο οποίος είχε πάρει την πρωτοβουλία γι' αυτήν τη συγκέντρωση, και να μην δώσει την εντύπωση ότι προσέφερε εκδούλευση σε κάποιους.
Επίσης θα έπρεπε ο κ Νομάρχης να μην προσπαθήσει να εκτελέσει χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου μα να αποδείξει, έστω για μία φορά, ότι είναι Νομάρχης όλων των Μεσσηνίων και φροντίζει για τα δίκαια συμφέροντά τους. Τέλος πρέπει να παρατηρήσουμε την απουσία των δημάρχων Πύλου και Γαργαλιάνων που απ΄ότι φαίνεται θεωρούν τους εαυτούς τους δημάρχους της τουριστικής και όχι της αγροτικής ανάπτυξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες