18 Νοεμβρίου 2008

ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ


Όρθια και πάλι, 15 μήνες μετά την πύρινη λαίλαπα του περυσινού καλοκαιριού, η Πελοπόννησος υπερασπίζεται την ταυτότητά της και διεκδικεί το μέλλον της. Αναδεικνύει τον πλούτο που της κληροδότησε η φύση και της αναγνώρισε η ιστορία, προβάλλει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο αειφορικής ανάπτυξης.
Άνθρωποι, φορείς και επιχειρήσεις που ασχολούνται με την παραγωγή ποιοτικών τοπικών προϊόντων, την αξιοποίηση του περιβαλλοντικού και πολιτιστικού θησαυρού της Πελοποννήσου και την εξυπηρέτηση τουριστών – επισκεπτών, συμμετέχουν σε ένα τριήμερο εκδηλώσεων στην Αθήνα, που στόχο έχει να παρουσιάσει την «Πελοπόννησο της καρδιάς μας». Της ποιότητας και της δημιουργίας.
Διοργανωτές είναι 4 συνεργαζόμενες Αναπτυξιακές Εταιρείες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, (Βόρειας Πελοποννήσου, Πάρνωνα, Αχαΐας και Ολυμπίας) που υλοποιούν το Επιχειρησιακό Σχέδιο «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» στο πλαίσιο του Διατοπικού Προγράμματος της Κ.Π. LEADER+.
Στρατηγικός στόχος της συνεργασίας είναι η ανάδειξη και κατοχύρωση της Πελοποννήσου ως αναγνωρίσιμου και ενιαίου προορισμού, ως τόπου του οποίου η κοινή ταυτότητα είναι συνυφασμένη με την ποιότητα.
Το τριήμερο εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 22 Νοεμβρίου 2008 στον Πολυχώρο Αθηναΐς, περιλαμβάνει:
1) Έκθεση με θέμα «Εξερευνήστε την Πελοπόννησο. Ανακαλύψτε την Ποιότητα, τη Φύση, την Ιστορία, τους Ανθρώπους της».
Μέσα από την Έκθεση θα παρουσιαστεί η ενιαία ταυτότητα της Πελοποννήσου, όπως συγκροτείται από τις φυσικές της ομορφιές, την μακραίωνη ιστορία και την πολιτισμική της παράδοση, τα ξεχωριστά προϊόντα της, τις τουριστικές υποδομές της, τα έργα των ίδιων των ανθρώπων της. Θα αναδειχθεί η μοναδικότητα του προικισμένου αυτού τόπου, αλλά θα δοθεί και η ευκαιρία σε επαγγελματίες του τουρισμού, της γαστρονομίας, της παραγωγής, του εμπορίου, να έρθουν σε επαφή και να αναζητήσουν δυνατότητες συνεργασίας.
Τα Περίπτερα της Έκθεσης έχουν τις εξής θεματικές ενότητες:
- Υπηρεσίες Αγροτουρισμού
- Πολιτισμός – Περιβάλλον
- Ελιά – Λάδι
- Κρασί
- Τοπικά Προϊόντα
Οι θεματικές αυτές ενότητες επιλέχθηκαν έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η άρτια και αποτελεσματική παρουσίαση, τόσο των τοπικών ποιοτικών προϊόντων, όσο και των καινοτόμων δραστηριοτήτων επιχειρηματικής και τουριστικής φύσεως στο πλαίσιο προώθησης αγροτουριστικών και άλλων εναλλακτικών πρωτοβουλιών.
2) Συνέδριο με θέμα «Πελοπόννησος: Ένας Τόπος, Μία Συνείδηση».
Μέσα από το Συνέδριο θα καταγραφούν γνωστές και άγνωστες παραδοσιακές ή σύγχρονες πτυχές της Πελοποννήσου και θα αναζητηθούν οι τρόποι για την αξιοποίηση τους και την ένταξή τους σε ένα δυναμικό αναπτυξιακό project με κεντρικό άξονα την ποιότητα και τελικό στόχο την ανάδειξη της Πελοποννήσου, όχι μόνο ως χώρου αναφοράς και προσέλκυσης επισκεπτών, αλλά και ως τόπου πρόσφορου για ανάπτυξη ποιοτικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.
3) Τελετή Βράβευσης για το «Καλάθι της Πελοποννήσου».
Η τελετή βράβευσης για το «Καλάθι της Πελοποννήσου» θα είναι μια γιορτή επιβράβευσης προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας, πολιτιστικών δραστηριοτήτων, υπηρεσιών και καινοτόμων επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των Τοπικών Προγραμμάτων Leader +, αλλά και μια συμβολική τιμητική βραδιά για τους ανθρώπους που με ευαισθησία πασχίζουν και πρωτοτυπούν δημιουργώντας το νέο καλαίσθητο και περιεκτικό «Καλάθι της Πελοποννήσου».
Η Έκθεση θα λειτουργεί από τις 20 έως 22 Νοεμβρίου 2008, καθημερινά από 10 πμ – 9 μμ.
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Νοεμβρίου 2008.
Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου 2008, το βράδυ.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στον Πολυχώρο Αθηναΐς (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, Αθήνα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες