31 Οκτωβρίου 2008

ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η χορευτική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών του Πύργου Τριφυλίας παρευρέθηκε στις διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις του Δ.Δ. Δελερίων του Δήμου Αμπελώνα Λάρισας στις 26 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του εορτασμού του πολιούχου των Δελερίων Αγίου Δημητρίου.
Με το κάλεσμα αυτό ο πολιτιστικός τομέας του Δήμου Αμπελώνα, ανταπέδωσε το καλοκαιρινό κάλεσμα στο Σύλλογο Γυναικών του Πύργου Τριφυλίας τον περασμένο Ιούλιο οπότε συμμετείχε η δική τους χορευτική ομάδα στην παράσταση «Εικόνες και μνήμες» που είχε γίνει στις 26 Ιουλίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της πολιούχου του χωριού Αγίας Παρασκευής.
Οι Δελεριώτες, αλλά και ο Δήμος Αμπελώνα Λάρισας επειδή έμειναν κατενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία του τριφυλιακού Συλλόγου επέλεξαν να εγκαινιάσουν ένα νέο
πολιτιστικό θεσμό, τα «Δημήτρεια», με καλεσμένους από τη Μεσσηνία, για να γιορτάσουν τον πολιούχο τους Αγιο Δημήτριο.
Ετσι, την Κυριακή το πρωί, μετά την τέλεση της θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Δελερίων, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του χωριού μια πλούσια χο-
ρευτική παράσταση με τη συμμετοχή του χορευτικού τμήματος του συλλόγου του Πύργου και χορευτικών τμημάτων από τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αμπελώνα.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο αντιδήμαρχος πολιτισμού, αθλητισμού και νεολαίας Αμπελώνα Θεόδωρος Σπυρόπουλος αλλά και ο αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων Ανδρέας Γκόνης.
Η χορευτική ομάδα ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους και γενικά επικράτησε μια πολύ ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης με ανταλλαγή δώρων
και υποσχέσεις για συνέχιση των ανταλλαγών αυτών.
Μάλιστα έγινε και πρόταση για αδελφοποίηση των δημοτικών διαμερισμάτων Δελερίων και Πύργου, την οποία αποδέχθηκε ο κ. Γκόνης. Η επίσκεψη του Συλλόγου Γυναικών Πύργου Τριφυλίας διοργανώθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Γαργαλιάνων.
Συνδετικός κρίκος για τη συνεργασία των δύο δήμων αποτέλεσε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Δημήτρης Γαργαλέτσιος, ο οποίος κατάγεται από τα Δελέρια και συνεργάζεται στενά επί σειρά ετών με το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Πύργου Τριφυλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες