17 Σεπτεμβρίου 2008

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Τα αμπέλια σε μια εβδομάδα θα έχουν τρυγηθεί όλα, η παραγωγή ήταν από τις καλύτερες των τελευταίων ετών και από ποσότητα και από ποιότητα. Έτσι σιγά, σιγά ετοιμαζόμαστε για τις ελιές. Η παραγωγή φέτος δεν είναι τόσο καλή, γιατί οι ελιές έχουν πάθει μεγάλη ζημιά από τον πάγο του περασμένου Φεβρουαρίου. Ενώ αρχικά έδειχναν ότι θα έχουν μια καλή παραγωγή, με το πέρασμα του πάγου καταστράφηκαν.
Το χειρότερο όμως είναι ότι η ζημιά δεν θα είναι μόνο για φέτος, μα θα επηρεάσει τις ελιές τουλάχιστον για δυο ακόμα χρόνια. Οι εκκλήσεις των παραγωγών όλης της περιοχής για να αποζημιωθούν έπεσαν στο κενό και μάλιστα για να τους ρίξουν στάχτη στα μάτια ανακοίνωσαν ότι θα αποζημιώσουν τις ελιές που έχουν καεί ολοσχερώς και όχι αυτές που έχουν πάθει ζημιά μόνο στις κλάρες. Μα αυτό, κύριοι του υπουργείου γεωργίας, δεν θα ήταν ζημιά από πάγο μα ζημιά από φωτιά, τουλάχιστον στις ελιές που βρίσκονται σε υψόμετρο κάτω των εξακοσίων μέτρων.
Γι' αυτό το λόγο λέμε ότι είναι εμπαιγμός να βάζετε αυτούς τους όρους για να αποζημιώσετε ελιές που δεν πρόκειται ποτέ να πάθουν τόσο μεγάλη ζημιά. Αν ήταν οι ελιές στα βουνά τότε θα πάθαιναν.
Τέλος πάντων αυτή είναι η μοίρα του αγρότη να φοβάται και τον καιρό να φοβάται και τον υπουργό, αν ήταν όμως προεκλογική περίοδος θα έπεφταν οι αποζημιώσεις βροχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες