1 Απριλίου 2014

Εκδρομή για τον Ακάθιστο Ύμνο στην Ιερά Μονή Σκαφιδιάς .Εκδρομή πραγματοποιεί αυτή την Παρασκευή 4 Απριλίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου Τριφυλίας στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Σκαφιδιάς Ηλείας. Η αναχώρηση θα γίνει στις 2:30μμ ώστε να προλάβουμε τον  εκκλησιασμό για την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στην Μονή.
Για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 6944742903 στην Έφη Σερέτη. 
Λίγα λόγια για τη Μονή Σκαφιδιάς:Η Ιερά Μονή Σκαφιδιάς βρίσκεται 10 μόλις χλμ από τον Πύργο της Ηλείας και δίπλα από τα καταγάλανα νερά του Ιονίου, στις εκβολές του ποταμού Ιάρδανου. Έκθαμβος θα μείνει ο επισκέπτης αντικρύζοντας από μακριά το μεσαιωνικό φρούριο που το περιστοιχίζει.
Το μοναστήρι της Παναγίας της Σκαφιδιώτισσας, από την οποία πήρε το όνομα, κτίστηκε το 10ο αιώνα μ.χ. Εκτός από την αξιόλογη αρχιτεκτονική του, έχει και πολλούς θησαυρούς, όπως ιερά σκεύη, άμφια, λειψανοθήκες, στολές, όπλα, εικόνες, νομίσματα, αναθήματα και το λάβαρο της Μονής από χειροκέντητη εικόνα με αφιέρωση στην Παναγία. Σημαντικό είναι το αρχείο της Μονής και η βιβλιοθήκη με πολλά χειρόγραφα βιβλία, που αναφέρονται σε λειτουργικά, μουσικά, αγιογραφικά και άλλα θέματα, αλλά και στην ιστορία της Μονής και τη συμμετοχή της στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Σήμερα η Ι. Μονή αποτελείται από 4 Μοναχές, με Ηγουμένη την Μοναχή Μακαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες