7 Απριλίου 2014

Οι αρχές του συνδυασμού του Στάθη Ανδρινόπουλου

Αγαπητοί συμπολίτες,
Η Τριφυλία, αξίζει την αγάπη και την φροντίδα όλων μας. Εμείς, που την αγαπάμε και θέλουμε νατη βλέπουμε ψηλά, να προοδεύει και να αναπτύσσεται, αποφασίσαμε να εκθέσουμε τις απόψειςμας και να σας κάνουμε κοινωνούς και συνοδοιπόρους σε μια μεγάλη προσπάθεια που στόχοέχει την πρόοδο του Τόπου μας.
Είμαστε δημότες και ενεργοί πολίτες της Τριφυλίας που ενώσαμε τις δυνάμεις μας,δημιουργώντας μια υγιή αυτοδιοικητική ομάδα χωρίς κρυφά ή φανερά κομματικά χρίσματα, χωρίςδακτυλίδια διαδοχής, χωρίς συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Αν και έχουμε διαφορετικέςδιαδρομές, μας συνδέει και μας ενώνει η αγάπη μας για την Τριφυλία, τον τόπο που γεννηθήκαμεκαι ζούμε και η αγανάκτηση για το κομματικό-συγκεντρωτικό και προσωποπαγές μοντέλοαυτοδιοίκησης, που κυριαρχεί δυστυχώς μέχρι σήμερα και θέλει τους ανθρώπους της τοπικήςαυτοδιοίκησης, εντολοδόχους των κομμάτων.
Είμαστε μια Δημοτική παράταξη, στην οποία ρόλο και λόγο στη λήψη των αποφάσεων έχουν, όχιμόνο ο επικεφαλής, όχι μόνο τα μέλη και στελέχη, αλλά και ο απλός πολίτης, γι αυτό και τονθέλουμε ενεργό, να έχει άποψη τεκμηριωμένη για ότι συμβαίνει στον τόπο..........
Είμαστε υπέρ της ανοικτής διαβούλευσης, αλλά και της αποφασιστικής λήψης αποφάσεων μακριάαπό μικροσυμφέροντα, που θα βλάπτουν το συμφέρον της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας.
Για το συμφέρον του τόπου δε θα διστάσουμε να συνεργαστούμε με όποιον πολιτικό, τοπικό,επιχειρηματικό και εργατικό παράγοντα και κάθε κοινωνικό, πολιτικό και επαγγελματικό φορέα,επιθυμεί την ανάπτυξη της Τριφυλίας με μοναδικό όρο τη διαφάνεια, χωρίς δεσμεύσεις καιδουλείες.
Ο ανεξάρτητος δημοτικός συνδυασμός «η Τριφυλία αλλάΖΕΙ», δημιουργήθηκε προκειμένου νααναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες σε διοικητικό, οικονομικό, επιχειρηματικό και κοινωνικό επίπεδο, ώστε η Τριφυλία:
Να ξεπεράσει αγκυλώσεις και νοοτροπίες που μέχρι σήμερα λειτουργούσαν ανασταλτικά στηνπρόοδο του τόπου μας,
Να αντιμετωπίσει τις δυσμενείς επιπτώσεις της ύφεσης σε τοπικό επίπεδο, που ιδιαίτερα στιςημέρες μας πλήττει όλους τους κατοίκους της Τριφυλίας.
Να αναδείξει ένα αναπτυξιακό πρότυπο, βασισμένο στα ιδιαίτερα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, που είναι ο τουρισμός και η γεωργία και
Να αποκτήσει έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό Δήμο που θα στηρίζεται στην εξωστρέφεια, στην ποικιλόμορφη δράση, στην αποτελεσματική διοικητική λειτουργία, στην παροχή υψηλούεπιπέδου ανταποδοτικών δημοτικών υπηρεσιών.
Πιστεύουμε:
Στην αυτοδιοίκηση ως θεσμό αυτοπροσδιοριζόμενο και όχι κομματικό παραμάγαζο
Στις συμμετοχικές, δημοκρατικές και πλειοψηφικές διαδικασίες που θα έχουν ως πρωταγωνιστήτον πολίτη. Η ενεργή συμμετοχή των πολιτών αποτελεί βασική προϋπόθεση για μια ομαλή και υγιήδημοτική διοίκηση.
Στη χρηστή διοίκηση μέσω της διαφάνειας, της νομιμότητας, και της χρήσης των νέων τεχνολογιώνπληροφορικής και επικοινωνιών, για την εξάλειψη της γραφειοκρατίας και της δόμησης σχέσεωνεμπιστοσύνης, μεταξύ δημότη και διοίκησης, αποβάλλοντας πρακτικές εξυπηρέτησης πελατειακώνσχέσεων και προώθησης προσωπικών συμφερόντων.
Στην ανιδιοτέλεια, την αλληλεγγύη και την εργατικότητα. Οι δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει ναπαράγουν έργο και να μην αρκούνται στις δημόσιες σχέσεις.
Στην αναβάθμιση του ρόλου των Τοπικών Συμβουλίων που θα αποκεντρώσει την τοπικήαυτοδιοίκηση και θα περιορίσει τα μειονεκτήματα του Καλλικρατικού Δήμου και τουυδροκεφαλισμού. Θέλουμε να ξαναζήσουν τα χωριά μας.
Είμαστε αποφασισμένοι:
Να εκπροσωπήσουμε όλους εκείνους τους πολίτες που πιστεύουν ότι αξίζουμε ένα καλύτεροδήμο, πέρα από κομματικές ταμπέλες και δεσμεύσεις,
Να βγούμε από τη στασιμότητα, να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, να υποστηρίξουμε και ναενισχύσουμε νέες πρωτοβουλίες ανάπτυξης των κοινωνικών μας υποδομών.
Να δώσουμε προτεραιότητα στην καινοτομία, τις νέες ιδέες και να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρίααπό τους διαθέσιμους φυσικούς, οικονομικούς, ανθρώπινους πόρους και τις ευκαιρίες πουπαρέχει η Ε.Ε. με τα διάφορα προγράμματα που προσφέρει.
Να υποστηρίξουμε δραστήρια την επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη τηςτοπικής οικονομίας, λαμβάνοντας υπόψη, τον τουριστικό και τον αγροτικό χαρακτήρα της.Γνωρίζουμε ότι προϋπόθεση ανάπτυξης είναι οι οδικοί άξονες και οι δρόμοι που συνδέουν τις πόλεις και τα χωριά μας. Η αγροτική οδοποιία θα αποτελεί το καθημερινό μέλημά μας.
Προτεραιότητές μας είναι:
H αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού (υπαλλήλων του Δήμου και αιρετών).
Ο εκσυγχρονισμός – συντήρηση και αξιοποίηση του συνόλου των οχημάτων – μηχανημάτων τουΔήμου.
Η άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας.
Η εξασφάλιση κατάλληλου πόσιμου νερού σε όλες τις πόλεις και τα χωριά του Δήμου, όλες τιςεποχές του έτους.
Η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας.
Η κατασκευή και λειτουργία βιολογικών καθαρισμών στις πόλεις και χωριά του Δήμου μας.
Η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση.
Η επιτάχυνση των ενεργειών για την ολοκλήρωση των ΓΠΣ – ΣΧΟΑΑΠ σε όλες τις ενότητες τουΔήμου.
Η αξιοποίηση των τοπικών φυσικών χαρακτηριστικών για αύξηση της διάρκειας τηςτουριστικής περιόδου. Αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, μνημείων πολιτιστικής και ιστορικήςκληρονομιάς, φυσικών καλλονών κ.λ.π.
Η ανάκτηση της αξιοπιστίας του Δήμου απέναντι στους δημότες και τους προμηθευτές του.
Ο σεβασμός στη δαπάνη των χρημάτων των δημοτών.
Η συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και συλλόγους, για τη βελτίωση των υποδομών Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Υγείας.
Η ενίσχυση των κοινωνικών δομών του δήμου και του εθελοντισμού με στοχευμένα κοινωνικά προγράμματα και δράσεις.
Η εντατική επιδίωξη απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Δε θα υποσχεθούμε πως έχουμε μαγικούς τρόπους για να λύσουμε τα προβλήματα. Ούτε θαπροτείνουμε ανέφικτους και οικονομικά ατελέσφορους στόχους. Μπορούμε όμως ναυποσχεθούμε ότι θα χρησιμοποιήσουμε τις γνώσεις και εμπειρίες που έχουμε συγκεντρώσει στοπέρασμα του χρόνου για το όφελος του δήμου Τριφυλίας. Γνωρίζουμε ότι θα συναντήσουμεαντιδράσεις από κατεστημένα συμφέροντα και νοοτροπίες, αλλά με την πειθώ και το παράδειγμάμας, πιστεύουμε ότι θα τις ξεπεράσουμε.
Οδεύοντας προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές στις 18 Μαΐου 2014, χρειαζόμαστε μία τεχνικά ικανή, έμπειρη και ακομμάτιστη Δημοτική Αρχή. Χρειαζόμαστε διαφάνεια, συμμετοχικές διαδικασίες στηλήψη αποφάσεων και μακροχρόνια προοπτική που θα διασφαλίζουν την ανάπτυξη στον Τόπο μας,τη διαφύλαξη της ποιότητας ζωής των κατοίκων, του φυσικού και οικονομικού περιβάλλοντος καιαναβαθμισμένες, λειτουργικές και αποδοτικές Δημοτικές Υπηρεσίες.
Απευθυνόμαστε:
Σε όσους θέλουν να πάψει ο ιδιότυπος δημοτικός διχασμός που ταλαιπωρεί το Δήμο μας.
Σε όσους έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο κομματικός εναγκαλισμός μόνο δεινά μπορεί να επιφέρειστον τόπο μας.
Σε όσους θέλουν η συνένωση των παλαιών δήμων της περιοχής να αποκτήσει πια περιεχόμενοκαι να μη μείνει στα χαρτιά.
Σε όσους έχουν συνειδητοποιήσει ότι εκτός από τη διεκδίκηση των πόρων που μας αναλογούν, πρέπει να βρούμε τρόπους να χρηματοδοτήσουμε τη δημιουργική ανάπτυξη του Δήμου μας.
Σε όσους βαρέθηκαν να «ιδιωτεύουν», δίνοντας τα κλειδιά εν λευκώ σε επίδοξους σωτήρες.
Σε όσους νέους, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες θέλουν να αποκτήσουνενεργό ρόλο στον παραγωγικό σχεδιασμό του δήμου.
Σε όσους έχουν ιδέες και προτάσεις τις οποίες θέλουν να μοιραστούν και να παλέψουν για να τιςυλοποιήσουμε.
Σε ελεύθερους, ανεξάρτητους και αγωνιστές πολίτες που δε ζητούν να πάρουν, αλλά να δώσουνστο Δήμο. Που δε ζητούν κομματικούς μανδύες για να καλύψουν την ανεπάρκειά τους, αλλά τους περισσεύει αγάπη και διάθεση δράσης για την πρόοδο και ανάπτυξη της Τριφυλίας. Ιδιοτελείς καικαιροσκόποι δεν έχουν θέση ανάμεσά μας.

Γιάννης Παπανικολάου
Υπψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κυπαρισσίας

2 σχόλια:

  1. Η Τριφυλία αλαλάΖΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1] Είμαστε δημότες και ενεργοί πολίτες της Τριφυλίας που ενώσαμε τις δυνάμεις μας,δημιουργώντας μια υγιή αυτοδιοικητική ομάδα χωρίς κρυφά ή φανερά κομματικά χρίσματα...........OTAN ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΕ ...ΤΟΤΕ ΓΙΝΑΜΕ ΑΝΕΞΑΤΡΗΤΟΙ.....ΑΛΛΑ ΛΕΜΕ ΤΟ ΧΩΡΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ
    2] Να ξεπεράσει αγκυλώσεις και νοοτροπίες που μέχρι σήμερασήμερα λειτουργούσαν ανασταλτικά στην πρόοδο του τόπου μας,.....ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΡΟΦΗΣΟΥΜΕ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ...ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΠΛΕΤΣΑ
    3]Οι δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει ναπαράγουν έργο και να μην αρκούνται στις δημόσιες σχέσεις......ΕΔΩ ΚΙ ΑΝ ΓΕΛΑΜΕ ...ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑ ΛΑΠΠΑ
    4].Γνωρίζουμε ότι προϋπόθεση ανάπτυξης είναι οι οδικοί άξονες και οι δρόμοι που συνδέουν τις πόλεις και τα χωριά μας. ΟΠΩΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΒΑΛΤΑΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ!!!!
    5] Η επιτάχυνση των ενεργειών για την ολοκλήρωση των ΓΠΣ – ΣΧΟΑΑΠ σε όλες τις ενότητες τουΔήμου.3,5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ Γ.Π.Σ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΤΙ ΕΓΙΝΕ???
    6] Μπορούμε όμως ναυποσχεθούμε ότι θα χρησιμοποιήσουμε τις γνώσεις και εμπειρίες που έχουμε συγκεντρώσει στοπέρασμα του χρόνου για το όφελος του δήμου Τριφυλίας. ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΙΔΙΟΙΚΗΣΗ ...ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ
    7]Σε όσους θέλουν να πάψει ο ιδιότυπος δημοτικός διχασμός που ταλαιπωρεί το Δήμο μας.ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕ 2 ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΙΩΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ


    ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΗΣΥΧΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες