2 Απριλίου 2014

Τους στόλισε κανονικά ο Κουκούμης στα Φιλιατρά.


Ο υποψήφιος Δήμαρχος με την Λαϊκή Συσπείρωση του ΚΚΕ στην Τριφυλία ,Κουκούμης Σαράντος, στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας μιλώντας την Κυριακή το μεσημέρι στα Φιλιατρά μεταξύ άλλων τόνισε:
 Η αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε διαπερνά «σαν κόκκινη κλωστή» όλους τους μηχανισμούς του Ελληνικού κράτους .Από την κυβέρνηση και τους άλλους κρατικούς θεσμούς μέχρι την Τοπική Διοίκηση φτάνει ακόμα και στην σχολική επιτροπή του τελευταίου χωριού της Τριφυλίας . Όλοι οι υπηρέτες αυτής της πολιτικής –και φυσικά οι Δήμαρχοι- έχουν σοβαρές ευθύνες για τα καταστροφικά αποτελέσματά της. Ας μην το παίζουν λοιπόν, ανεύθυνοι, και να δικαιολογούν τα πάντα λόγω της κακής οικονομικής συγκυρίας που βρέθηκαν στο τιμόνι του Δήμου ......
Γιατί η κακή οικονομική συγκυρία δεν ήρθε εξ ουρανού αλλά οφείλεται στην πολιτική της Ε.Ε και στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που ακολουθούν τα κόμματά τους και οι ίδιοι υπηρετούν. Όπως δεν μπορούν να «το παίζουν» ανεξάρτητοι όλοι αυτοί που κατεβαίνουν υποψήφιοι και θα σηκώσουν –μέχρι τις εκλογές βέβαια-το «λάβαρο» της ανεξαρτησίας για να ψαρέψουν ψήφους σε θολά ποτάμια και απόνερα του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Αλήθεια πού βρίσκονταν όλοι αυτοί οι κύριοι επί τόσα χρόνια; Δεν ήταν μέσα στα κόμματα του ευρωμονόδρομου που εξωράιζαν την πολιτική της Ε. Ε ,την συνθήκη του Μάαστριχτ και όλες τις ντιρεκτίβες της Ε.Ε και έφεραν τον Ελληνικό Λαό σε αυτήν την εξαθλίωση; Οι περισσότεροι από αυτούς δεν υπηρέτησαν από διάφορες θέσεις αλλά και μέσα από το θεσμό της Τοπικής Διοίκησης τις αντιλαϊκές πολιτικές που μας έφεραν σε αυτό το χάλι;

Ο κ. Κατσίβελας –ο εκλεκτός της Ν. Δ.– δεν έχω διαβάσει καμιά ανακοίνωσή του μέχρι τώρα να δω μήπως και αυτός προβάλλεται ως ανεξάρτητος, ως διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας δεν έχει βάλει την σφραγίδα του για τα χάλια του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων; Δεν είναι αυτός που με επιστολές του διαβεβαίωνε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι όλα βαίνουν καλώς και δεν κινδυνεύει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για να κατευνάσει τις ανησυχίες και τις αγωνιστικές διαθέσεις των κατοίκων Τριφυλίας;

Ο κ. Ανδρινόπουλος που ήταν μέχρι προχτές; Δεν ήταν αντιδήμαρχος της παράταξης του κ Κόλλια, της Νέας Δημοκρατίας δηλαδή, δεν ήταν υπεύθυνος της οικονομικής επιτροπής που άφησε στο απυρόβλητο τους μεγαλοοφειλέτες του Δήμου, που χάρισαν δημοτικά τέλη δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε μεγαλοεπιχειρηματίες, που πρωτοστατούσε στις προσλήψεις προσωπικού με ελαστικές μορφές απασχόλησης και τόσες άλλες αντιλαϊκές αποφάσεις; Τώρα που είδε ότι το καράβι στο οποίο ήταν δεύτερος καπετάνιος έπεσε στα βράχια ,πήδηξε σε άλλο με νέα σημαία για να κάνει τι; Και με ποιο κόμμα και με ποια παράταξη θα αθροίσει τις ψήφους του μετά τις εκλογές; Εκτός και αν θέλει να εκφράσει και το «μαύρο κομμάτι» του αστικού πολιτικού τόξου που δεν τολμά να βγει από το λαγούμι του και να διεκδικήσει «ξεμασκαρεμένα» την ψήφο του λαού της Τριφυλίας.

Ο κ. Μπακούρος τα χρόνια της παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ, που όπως σχολίασε με χιούμορ ένας συμπολίτης μας μόνο μητροπολίτης δεν έγινε (πρόεδρος του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, πρόεδρος της Ένωσης …)τι το καινούργιο έχει να δώσει από όσα έδωσε μέσω του κόμματός του αλλά και της οικονομικής επιτροπής του Δήμου που συμμετείχε μαζί με τον κ. Ανδρινόπουλο και ενέκρινε την πλειοψηφία των αποφάσεων της Δημοτικής αρχής;

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος ,επικεφαλής της ΡΑΚΙ (παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ)-ανεξάρτητος κι αυτός –που κόπτεται τάχα για την ενότητα της αριστεράς , στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές που δεν είχαν κατεβάσει ψηφοδέλτιο ,δεν ήρθαν σε συνεργασία μαζί μας ,αλλά προτίμησε να κατεβεί στο Τοπικό Συμβούλιο της Αυλώνας με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ. Στις πρώτες διακηρύξεις που κυκλοφόρησαν, αφού περιγράφουν την κακή κατάσταση του Δήμου και επιρρίπτουν σε όλους την ευθύνη και στην Δημοτική αρχή και σε όλη την αντιπολίτευση ,κάνουν μια ωραία έκθεση ιδεών για το πώς θα φτιάξουν όλα τα κακώς κείμενα του Δήμου . Αυτός ο «αγωνιστής» που ως μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Αυλώνα δεν έκανε ούτε μία πρόταση στα τρία χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα προβλήματα του χωριού του, δεν παρουσιάστηκε ούτε μια φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο, τώρα ως δια μαγείας ,έχουν όλες τις λύσεις για τα προβλήματα της Τριφυλίας .

Δεν λένε όμως κουβέντα για τα αίτια της αποτυχίας του «Καλλικράτη» γιατί αν πούνε θα πρέπει να πλησιάσουν και τους αρχιτέκτονες του Καλλικράτη που είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και μαζί με τις ντόπιες αστικές κυβερνήσεις φροντίζουν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου ντόπιου και ξένου. Γιατί τότε θα πρέπει να πουν και για την ΚΑΠ της Ε.Ε που καταστρέφει την μικρομεσαία αγροτιά και τους μικροεπαγγελματίες ,για να τα δώσει όλα σε λίγους μεγαλοαγρότες και μεγαλοεπιχειρηματίες .Που φέρνει την φτώχεια και την ερήμωση στα χωριά , που δεν επιτρέπει στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να παράγουν φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για την διατροφή και την ένδυση του Ελληνικού Λαού .

Όσο για τον κ. Διαμάντη της κίνησης 4 Α (άλλος ακομμάτιστος αυτός )ας τον αφήσει ο λαός της Τριφυλίας να σερφάρει και μετά τις εκλογές στο Διαδίκτυο και να διατυπώνει τις ρηξικέλευθες απόψεις του σε κόλλες Α4. Μόνο που άθελά του ,ίσως, γίνεται και αυτός «παράφωνο κομματικό φερέφωνο» όταν διαπιστώνει παρακάτω στο μανιφέστο του ότι «όλοι ανήκουμε κάπου, στις δημοτικές εκλογές ανήκουμε στον τόπο μας» και να του πούμε ότι ο κοσμοπολίτικος πολιτικός αμοραλισμός έχει και τα όριά του .

Ολοι αυτοί ,οι δήθεν ανεξάρτητοι, είναι «μέχρι τα μπούνια» εξαρτημένοι από αυτή την πολιτική και τα μεγάλα συμφέροντα που υπηρετεί και το δείχνει και η μέχρι τώρα πορεία και η ιστορία του καθενός .

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ δεν κρυβόμαστε, δεν μεταμφιεζόμαστε, δεν ψευδόμαστε. Δείχνοντας , παντού και πάντα ,το πραγματικό μας πρόσωπο, λέγοντας την καθαρή αλήθεια, ζητάμε την ψήφο σας . Εμείς είμαστε πραγματικά ανεξάρτητοι από την αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα μεγάλα συμφέροντα. Ταυτόχρονα, είμαστε κόμμα, δια λόγου και πράξης, εξαρτημένοι από τα λαϊκά συμφέροντα .Γι αυτά και μόνο αυτά έχουμε ταχτεί να παλεύουμε .

Ψήφο, λοιπόν, στους υποψήφιους του ΚΚΕ, της «Λαϊκής Συσπείρωσης», παντού. Για το Δήμο, για την Περιφέρεια, για την Ευρωβουλή .

Κουκούμης Σαράντος,

Υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες