16 Απριλίου 2014

Νικόλαος Π. Νικολακόπουλος. Ένας νεαρός μη υποψήφιος μα ενεργός πολίτης, επιμένει …Κατσίβελας.

Σε περίπου ένα μήνα ο λαός της Τριφυλίας καλείται να αποφασίσει και να εκλέξει την νέα Δημοτική Αρχή και τον νέο του Δήμαρχο για μία 5ετία. Αρκετοί αξιόλογοι συμπατριώτες μας έχουν εκφράσει πρόθεση για την διεκδίκηση του Δήμου. Ένας από αυτούς είναι ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, γιατρός από τους Γαργαλιάνους, κ. Παναγιώτης Κατσίβελας.
Η δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας, δεν έχει αφήσει ανέγγιχτο τον λαό της περιοχής μας τον οποίον μαστίζει η φτώχεια και η στέρηση της ελπίδας για το αύριο. Στις εκλογές που έρχονται όμως θα πρέπει ο κάθε Τριφυλιος να συμμετάσχει για την εκλογή εκείνου του υποψηφίου ο οποίος θα του εμπνεύσειοράματα και προοπτική για καλύτερο μέλλον. Ο άνθρωπος που έχει αυτές τις αρετές και είναι κατάλληλος να ηγηθεί της ανασυγκρότησης της Τριφυλίας είναι ο Παναγιώτης Κατσίβελας..............
.
Ο γιατρός είναι γνώριμος στην ευρύτερη κοινωνία μέσα από την προσωπική, κοινωνική, πολιτιστική, επαγγελματική, ακόμη και από την πολιτική του πορεία, την οποία ποτέ δεν έκρυψε. Στην διαδρομή του έχει να επιδείξει πλούσιο και θεμελειώδες έργο ικανό να πείσει τον οποιονδήποτε για τις ικανότητες και τις αρετές που τον περιβάλλουν.
Πρώτα από όλα πρέπει να αναφερθεί η αξιόλογη προσφορά του στο χώρο που αγάπησε και δραστηριοποιήθηκε με ζήλο τόσα χρόνια, αυτόν της υγείας. Από το Κ.Υ Γαργαλιάνων έως την διοίκηση της 6ης Υ.Π Πελοποννήσου έχει να αναφερθεί ζηλευτό έργο και σπουδαία ανιδιοτελή προσφορά στους συνανθρώπους του με μόνο γνώμονα της προστασία της ανθρώπινης ζωής. Κατά κοινή ομολογία θεωρείται ο πλέον επιτυχημένος Διοικητής, έργο του οποίου έφερε ήδη καρπούς στην Τριφυλία. Επιγραμματικά αναφέρεται η παραμονή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, η αναβάθμιση του και ο εκσυγχρονισμός του Κ.Υ Γαργαλιάνων με πρόσφατη υπουργική απόφαση κλπ.
Πέραν όμως από τα πεπραγμένα, στο πρόσωπο του κ. Κατσίβελα συγκεντρώνονται όλα αυτά που έχει ανάγκη ο κάθε Τριφύλιος σήμερα, το όραμα, το σχέδιο και η προοπτική για το μέλλον του. Μοιράζεται με τον καθένα τις ίδιες ανησυχίες, τους προβληματισμούς της νεολαίας που βλέπει την περιοχή να καταρρέει. Δουλεύει με εργαλείο την γνώση, την θέληση και την επιμονή.
Είναι ρομαντικός αλλά και φιλόδοξος αφού δεν θεωρεί την Τριφυλία ως τόπο που προσδιορίζει γεωγραφικά αλλά ως τρόπο ζωής του οποίου δεν ταιριάζει το λίγο αλλά το πολύ, το μεγάλο.
Η μεγαλύτερη αρετή του είναι ότι δεν βλέπει την πολιτική ως αυτοσκοπό ή βιοποριστικό εργαλείο γι’ αυτό δεν στρουθοκαμήλισε στα δύσκολα και δεν ακολούθησε στη ζωή του τον εύκολο δρόμο ή το συμφέρον.
Είναι αυτός που τολμά, που δεν περιμένει το σύστημα να αλλάξει για να προσπαθήσει αλλά αγωνίζεται για τον τόπο του και τους συνανθρώπους του.
Θωρακισμένος με τέτοιες αρχές και ιδέες για την Τριφυλία, χωρίς μεγάλα λόγια και βαρύγδουπες υποσχέσεις, κάλεσε τους Τριφύλιους σε μια ελεύθερη, πολυσυλλεκτική ¨συμμετοχή¨ αποτελούμενη από νέους ανήσυχους και δραστήριους ανθρώπους. Δεν έθεσε κομματικούς ή πολιτικούς όρους συμμετοχής ούτε μυστικές συμφωνίες κορυφής και μοίρασμα θέσεων.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε η τύχη της Τριφυλίας βρίσκεται στα χέρια του λαού της. ¨στα χέρια του ο καθένας κρατά το μέλλον της γενιάς¨
Στις 18 του Μάη ο λαός της Τριφυλίας θα πρέπει να εκλέξει από όλους τους υποψήφιους εκείνον που θα έχει όραμα να φτάσει την Τριφυλία ψηλότερα, εκεί που της ανήκει. Ο τόπος μας χρειάζεται τον Δήμαρχο που θα τολμήσει να Ξαναρχίσει, να Ξεκινήσει να κάνει ένα άλμα πιο γρήγορο από την φθορά, όπως είπε ο ποιητής.
Νικόλαος Π. Νικολακόπουλος
kopanakinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες