30 Μαρτίου 2014

200 μαθητές από τη Μεσσηνία συμμετείχαν στο πρόγραμμα γευσιγνωσίας ελαιολάδου

Περί τους 200 μαθητές συμμετείχαν στο πρόγραμμα γευσιγνωσίας ελαιόλαδου για μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μεσσηνία, που σχεδιάστηκε με πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Καπετάν Βασίλη» και το οποίο ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες.
Στη σχετική ανακοίνωση του ιδρύματος επισημαίνεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα -με τίτλο «Προώθηση των γευσιγνωστικών χαρακτηριστικών του ελαιόλαδου ως κριτηρίου ποιότητας, σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μεσσηνία»- σχεδιάστηκε με πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Καπετάν Βασίλη», σε συνεργασία με το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιόλαδου και την υποστήριξη του ΤΕΙ Πελοποννήσου. Θα συνεχιστεί δε την επόμενη σχολική χρονιά και στις υπόλοιπες περιοχές της Μεσσηνίας..........

Στην τελική εκδήλωση του φετινού προγράμματος, στις 17 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, οι μαθητές που συμμετείχαν παρουσίασαν τις δραστηριότητές του.
Βασικός σκοπός του προγράμματος, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, είναι «να μάθουν τα παιδιά το πώς συνδέεται η ποιότητα του ελαιόλαδου με όλα τα στάδια της ζωής του ελαιόδεντρου και του ελαιόκαρπου. Μέσα από αυτήν τη δράση γνωρίζουν όλα τα στάδια, από τις πρακτικές καλλιέργειας μέχρι την επεξεργασία και την τυποποίηση. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη χρήση των αισθητήριων οργάνων του ανθρώπου ως εργαλείων λήψης αξιόπιστης πληροφορίας».
eleftheriaonline
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/perivallon-paideia-syllogoi/item/35112-mathites-gefsignwsia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες