15 Ιανουαρίου 2014

Προθεσμία μέχρι 20 Φεβρουαρίου για τα λογιστικά βιβλία αγροτών

Μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου παρατείνεται η προθεσμία για το άνοιγμα λογιστικών βιβλίων από τους αγρότες, όπως ανακοίνωσε χθες στο twitter ο Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χ. Θεοχάρης. H αναμενόμενη εγκύκλιος θα δημοσιευθεί αύριο Τρίτη 14 Ιανουαρίου, ωστόσο οι Δ.Ο.Υ. –όπως διευκρίνισε o κ. Θεοχάρης- έχουν ενημερωθεί σχετικά με το θέμα.
Ο κ. Θεοχάρης δεν αποσαφήνισε αν με την ίδια εγκύκλιο θα δίνονται απαντήσεις στα ουκ ολίγα "θολά" σημεία που αφορούν στο νέο φορολογικό καθεστώς, όπως π.χ. τις δαπάνες που θα μπορούν να συμπεριληφθούν στα έξοδα,. Τι θα συμβεί με τους συνταξιούχους που έχουν δικαιώματα κλπ. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, είναι πιθανό.Υπενθυμίζεται ότι βάσει της προηγούμενης εγκυκλίου Θεοχάρη, από την υποχρέωση τηρήσεως βιβλίων και εκδόσεως στοιχείων απαλλάσσονται μόνον ...................
οι αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ, οι οποίοι πραγματοποίησαν κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο, από την πώληση αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους και την παροχή αγροτικών υπηρεσιών, ακαθάριστα έσοδα, κατώτερα των 10.000 ευρώ και έλαβαν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης κατώτερα των 5.000 ευρώ.
Πηγή: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες