29 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΠΛΕΚΤΑΝΗ: Μία ταινία απο τους Γαργαλίανους με μυνήματα για όλους τους Έλληνες. ( δείτε την)

Πριν από ένα περίπου μήνα στο προαύλιο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου Γαργαλιάνων παρουσιάστηκε μια ταινία με το τίτλο ¨Η Πλεκτάνη¨. Το ιδιαίτερο αυτής της ταινίας είναι ότι έχει γυριστεί εξ ολοκλήρου από μια ομάδα νέων ανθρώπων από την περιοχή μας που με πολύ δυναμικό τρόπο παρουσιάζουν ένα φανταστικό, πιστεύουμε, σενάριο δημαρχιακής διαφθοράς.
Η ταινία ανέβηκε στο greektube από τον πρωτεργάτη αυτής της προσπάθειας τον δεκαοχτάχρονο σεναριογράφο και σκηνοθέτη της Αχιλλέα Τζωρτζίνη (φώτο) και είναι χωρισμένη σε τέσσερα μέρη.
ΜΕΡΟΣ 1ο
ΜΕΡΟΣ 2ο
ΜΕΡΟΣ 3ο
ΜΕΡΟΣ 4ο
Αυτή η ταινία εκτός από τον προβληματισμό των νέων για κάποια θέματα καθημερινά ( ανεργία, διαπροσωπικές και εργασιακές σχέσεις κ.α.) πραγματεύεται την θέση που παίρνουν τέσσερις νέοι που ανακαλύπτουν την παράνομη σχέση ενός δημάρχου με ανθρώπους του  υποκόσμου.
Βαθιά πολιτικοποιημένη αλλά καθόλου κοματικοποιημένη μα με ήθος και ρεαλισμό παρουσιάζει και τονίζει κατά την γνώμη μας την στάση που κρατάει η ερχόμενη γενιά για τα σοβαρά θέματα όχι μόνο της ελληνικής κοινωνίας αλλά ολόκληρου του κόσμου.
Αν, μέσα από αυτή την οπτική γωνία συγκρίνουμε..........
την νέα αυτή γενιά με προηγούμενες θα βγάλουμε ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον.
Οι νέοι σήμερα και πολίτες αποφάσεων του αύριο, είναι άτομα με κοινωνικές οικολογικές κ.α. ανησυχίες και πολύ έντονα ανεπτυγμένο το αίσθημα της δικαιοσύνης.
Η προηγούμενη γενιά, στην οποία ανήκει και ο γράφων, ήταν η γενιά που αναπαύτηκε στην ευμάρεια που της χάρισαν οι επιδοτήσεις και ο εύκολος πλουτισμός των γονέων της κατά την τελευταία εικοσαετία και πλέον.
Η πιο παλιά γενιά ήταν αυτή που κυνηγούσε τα ιδανικά της εντασσόμενη μέσα σε έναν κομματικό μηχανισμό ο οποίος τελικά απέδειξε ότι εξυπηρετούσε μόνο την επιβίωσή του, με μεγάλο κόστος για την κοινωνία.
Η ταινία αυτή έχει γυριστεί μόνο με μια κάμερα των 300 ευρώ και με πολύ μεράκι από όλους τους συμμετέχοντες και αποτελεί πλέον μια ιστορική κίνηση κάποιων συντοπιτών μας, μιας και είναι η πρώτη τέτοια δουλειά στην περιοχή μας.
Ευχόμαστε να συνεχιστούν τέτοιες προσπάθειες και τα παιδιά να βρουν υποστηρικτές γιατί τα καλύτερα αποτελέσματα, εκ των πραγμάτων, θα χρειασθούν και κάποια χρήματα.
Τα πιο ζεστά μας συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες μα πιο πολύ στον Αχιλλέα. Και να μην ξεχάσουμε να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στον δικό μας τον Άκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες