18 Σεπτεμβρίου 2011

Δήμος Τριφυλίας: Μαθητές δεν πήγαν σχολείο λόγω της απεργίας των ταξί

Χωρίς βιβλία αλλά και χωρίς... μαθητές έμειναν τη Δευτέρα αρκετά σχολεία της Τριφυλίας: Η απεργία των ταξί εμπόδισε πολλά παιδιά να πάνε πρώτη μέρα στα σχολεία τους, καθώς ένας μεγάλος αριθμός τέτοιων δρομολογίων στην περιοχή εξυπηρετείται από ταξί.
Οσον αφορά τα βιβλία, ο αριθμός τους ήταν μικρός σε κάθε σχολείο και σίγουρα δεν κάλυπτε τις ανάγκες των μαθητών για όλα τα μαθήματα.
Πολύ καλύτερη ήταν η επάρκεια εκπαιδευτικού προσωπικού, αφού αν εξαιρέσει κανείς τις ελλείψεις στα Ειδικά Σχολεία, εντοπίστηκε μόνο 1 κενό φιλολόγου στο Γυμνάσιο Γαργαλιάνων..........

Την παραπάνω εικόνα μας έδωσε για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ο αντιδήμαρχος για θέματα παιδείας του Δήμου Τριφυλίας, Γιάννης Μερκούρης, σημειώνοντας: «Η σχολική χρονιά από απόψεως εκπαιδευτικού προσωπικού ξεκίνησε πολύ καλά. Μάλιστα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση υπάρχει πληρότητα και οι μόνες ελλείψεις είναι σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.
Οσον αφορά τη μεταφορά είναι ένα δύσκολο κομμάτι και σήμερα πρώτη μέρα δεν μεταφέρθηκαν όλοι οι μαθητές, διότι δεν μετέφεραν μαθητές τα ταξί που απεργούν σήμερα και αύριο, ενώ τα λεωφορεία μετέφεραν κανονικά τους μαθητές. Πιστεύω από Τετάρτη η κατάσταση να ομαλοποιηθεί. Συνολικά σαν Δήμος Τριφυλίας έχουμε 143 δρομολόγια. Από αυτά τα 25 είναι με λεωφορεία και όλα τα υπόλοιπα με ταξί. Είναι ένας σημαντικός αριθμός μαθητών και είναι όλα τα απομακρυσμένα χωριά.
Σχετικά με τα βιβλία, έχουν έρθει κάποια σχολικά εγχειρίδια και εμείς σαν δήμος θα αναλάβουμε την εκτύπωση φωτοτυπιών και θα τις μοιράσουμε στους μαθητές. Μας έχει υποσχεθεί το υπουργείο Παιδείας ότι η δαπάνη θα καλυφθεί από το υπουργείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες