12 Σεπτεμβρίου 2011

Δήμαρχος Τριφυλίας: Αμεση ενίσχυση του Κ.Υ. Γαργαλιάνων

Την άμεση ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων ζητά ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας μετά την ανάδειξη του θέματος για την ελλιπή στελέχωσή του κυρίως σε ιατρικό προσωπικό, το οποίο δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες του με αποτέλεσμα όλοι να εργάζονται πέρα από τα όριά τους. Σε δήλωσή του ο κ. Κόλλιας σημειώνει: «Εχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη ότι είναι απαράδεκτο στον οικονομικό Προκρούστη της κυβέρνησης να θυσιάζονται δημόσια αγαθά όπως αυτά της παιδείας και της υγείας. Δώσαμε μια μάχη για να διασώσουμε.......
το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας -το οποίο φαίνεται να έχει διασωθεί- τονίζοντας στα έγγραφά μας και στις δηλώσεις μας ότι για να είναι στοιχειωδώς επαρκής η παροχή υγειονομικής φροντίδας στην Τριφυλία θα πρέπει επαρκώς να λειτουργούν τα βασικά Κέντρα Υγείας, Γαργαλιάνων και Φιλιατρών. Με λύπη διαπιστώνουμε και από τις δηλώσεις
του συντονιστή του ΚΥ Γαργαλιάνων αλλά και από τις διαμαρτυρίες των συμπολιτών μας ότι το ΚΥ Γαργαλιάνων έχει αποψιλωθεί πλήρως από ιατρικό προσωπικό. Παραμένουν εκεί μόνο ο συντονιστής του και μια ακόμη γιατρός, που δεν επαρκούν για να παρέχουν στοιχειώδη φροντίδα.
Εφημερεύουν σε πολλαπλάσιο αριθμό από αυτό που επιτρέπεται και δεν επαρκούν να ανταποκριθούν σε περιόδους που ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται. Θεωρούμε απαράδεκτο να μην γίνεται δεκτό το αίτημα έστω για μια προσωρινή απόσπαση του αναγκαίου ιατρικού προσωπικού στο ΚΥ Γαργαλιάνων και να μην ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την ουσιαστική στελέχωσή του.
Οπως να μην ολοκληρώνονται διαδικασίες για νοσηλευτικό προσωπικό με αποτέλεσμα να διαλύονται οικογένειες με μετακινήσεις από την μια πόλη στην άλλη.
Καλούμε τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ αλλά και το ίδιο το υπουργείο τουλάχιστον ουσιωδώς να καλύψουν τις ανάγκες των Κέντρων Υγείας».
πηγή:Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες