10 Σεπτεμβρίου 2011

120 λάθρο-μετανάστες στο δρόμο Κυπαρισσίας - Φιλιατρών. Τους έφεραν, τους άφησαν, δεν τους πήγαν Ιταλία και στο τέλος τους μετέφεραν δωρεάν στην Αθήνα ενω κάποιοι άλλοι προτίμησαν Πάτρα, Καλαμάτα, Τρίπολη ή όπου αλλού ήθελαν

Απο την Ελευθερία
Ενα πλήθος μεταναστών, γύρω στα 120 άτομα, εμφανίστηκε κοντά στα μεσάνυχτα της Δευτέρας κατά μήκος της εθνικής οδού Κυπαρισσίας - Φιλιατρών, και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Διπόταμα. Η μαζική παρουσία τους προκάλεσε εντύπωση σε όσους τους είδαν, ενώ ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία.
Κατά τη διάρκεια ελέγχων η πλειοψηφία των μεταναστών είχε -σύμφωνα με πληροφορίες- χαρτιά που έδειχναν ότι είχαν συλληφθεί ήδη, είτε από αστυνομικές αρχές είτε από συνοριακά φυλάκια -κυρίως του Εβρου, και τους δινόταν προθεσμία 2 μηνών για να φύγουν από τη χώρα μας.
Το ερώτημα φυσικά είναι πώς έφτασαν ως εδώ και κυρίως........
γιατί. Οπως προκύπτει από τα λεγόμενά τους, στην περιοχή τούς έφερε φορτηγό τις βραδινές ώρες και τους εγκατέλειψε. Οσο για το γιατί ήρθαν, μία εκδοχή λέει ότι τους μετέφεραν κάποιοι που τους υποσχέθηκαν δουλειά. Μια δεύτερη όμως -την οποία μας είπε μετανάστης με τον οποίο συνομιλήσαμε- ήταν ότι τους είχαν πει πως θα
τους έβαζαν σε καράβι για να τους μεταφέρει στην Ιταλία... κάτι για το οποίο είχαν πληρώσει και 2.500 ευρώ.
Η μεγάλη πλειοψηφία των μεταναστών αυτών προέρχονται από το Αφγανιστάν και το Ιράν. Χθες το πρωί άρχισαν να αναζητούν μέσο για να φύγουν από την Τριφυλία, κάτι το οποίο έκαναν τελικά με λεωφορείο του ΚΤΕΛ - οι περισσότεροι με προορισμό την Αθήνα. Μάλιστα το ΚΤΕΛ έβαλε και έκτακτο δρομολόγιο Κυπαρισσία - Αθήνα για να τους μεταφέρει. Κάποιοι άλλοι πάντως έφυγαν προς Πάτρα, Καλαμάτα και Τρίπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες