29 Ιουνίου 2010

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ...



Τα είχαμε γράψει προ καιρού από αυτή εδώ τη σελίδα και τα μηνύματα αντιδράσεων έφταναν βροχή. Επιμένουμε όμως στη θέση μας αυτή και για άλλη μια φορά θα την πούμε, αν και τώρα είναι αργά για να γίνει πράξη.
Δήμος Γαργαλιάνων ή Νέστορος ή Φιλιατρών ή Νότιας Τριφυλίας ή όπως αλλιώς θέλανε να τον ονομάσουν δεν έγινε. Οι έντονες φωνές διαμαρτυρίας άρχισαν να ακούγονται αμέσως μετά την ανακοίνωση του Σχεδίου Καλλικράτης από τον υπουργό. Μέχρι την ψήφιση του οι προσκλήσεις προς άλλους δήμους, τα βαφτίσια, τα μοιράσματα υπηρεσιών, οι απειλές για δήθεν παραιτήσεις, αν δεν δικαιωνόταν ο αγώνας, άλλαζαν από την μια νύκτα στην άλλη. Την μια μέρα διαβάζαμε στις εφημερίδες ότι οι Γαργαλιάνοι επιθυμούν συνένωση με τον ένα δήμο, την άλλη με τον άλλο. Απ όλα αυτά τίποτα απολύτως δεν έγινε. Το μόνο που μπορούσε να γίνει μετά την ανακοίνωση του σχεδίου ήταν η μετακίνηση ενός Καποδιστριακού δήμου από έναν Καλλικτράτειο δήμο σε άλλον, όπως έγινε με την περίπτωση του Αρφαρά. Το να ζητάς να φτιάξεις νέο δήμο είναι αδύνατο και αυτό το γνώριζαν όλοι. Αν άρχιζε η κυβέρνηση να ικανοποιεί τέτοια αιτήματα οι δήμοι θα παρέμεναν οι ίδιοι ( γιατί κανείς στην Ελλάδα δεν θέλει να χάσει τον δήμο του) και δεν χρειαζόταν να μιλάμε για Καλλικράτη, θα παραμέναμε στον Καποδίστρια.
Η πιο συμφέρουσα λύση για τον Δήμο Γαργαλιάνων ήταν να ζητήσει να υπαχθεί στο δήμο Πύλου για τον απλό λόγο ότι το μέλλον των δημοτικών διαμερισμάτων (συμπεριλαμβανομένης και της έδρας) του δήμου μας είναι νότια. Η τοπική οικονομία εκεί αναπτύσσεται ραγδαία και αν όλα πάνε καλά το σημείο αναφοράς της περιοχής μας, τα επόμενα χρόνια, θα είναι προς τα εκεί. Το μεγάλο λάθος των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου δεν ήταν το ότι άλλαζαν τα σχέδια τους από την μια μέρα στην άλλη ή οτι δεν είχαν σχέδιο ή ότι φοβόταν να πουν την αλήθεια, ότι δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί δήμος στους Γαργαλιάνους ή ότι ενώ έλεγαν ότι θα παραιτηθούν αν δεν δικαιωθούν δεν το έκαναν ( εκτός μερικών και προς τιμήν τους). Το μεγάλο λάθος ήταν ότι κοίταξαν το παρόν και όχι το μέλλον του Δήμου Γαργαλιάνων.
Για τις παλαιότερες σχετικές δημοσιεύσεις πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες