11 Απριλίου 2009

Πολύ μεγάλη επιτυχία σημειώνει το φεστιβάλ ελαιολάδου & ελιάς !!!

Με πολύ μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και λήγει αύριο το βράδυ, το Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς που φέτος έχει σαν τιμώμενο νομό το νομό μας.
Η προσέλευση του κόσμου ξεπερνάει και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Και όχι μόνο είναι πολύς ο κόσμος αλλά και πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον των επισκεπτών για να μάθουν λεπτομέρειες γύρω από τα προϊόντα του ευλογημένου δέντρου της ελιάς: το λάδι και τις επιτραπέζιες ελιές.
Οι εκθέτες, συνεταιρισμοί και ιδιώτες, εμφανίζονται κατά νομό ή και μεμονωμένα. Πολλά τα βιολογικής καλλιέργειας προϊόντα πολλές και οι καινοτομίες. Σε κάποιο περίπτερο είδαμε γλυκό από ολόκληρες ελιές που ήταν γευστικότατες. Στο περίπτερο του νομού Κερκύρας είχαν επιτραπέζιες ελιές από την Κορωνέϊκη ποικιλία πολύ μα πάρα πολύ νόστιμες.
Σε κάθε περίπτερο πέραν από τα εκτιθέμενα προϊόντα έχουνε διάφορα μπωλ με ελιές και με λάδι για να μπορείς να γευτείς τις νοστιμιές της κάθε περιοχής.




Ο νομός Μεσηηνίας σαν τιμώμενος νομός έχει το πιο λαμπρό περίπτερο με τα προϊόντα των συνεταιρισμών μας και πολλών ιδιωτών. Ανάμεσα στα οποία είδαμε να ξεχωρίζει ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων με το εξαιρετικής ποιότητας λάδι του και με την υψηλής καλαισθησίας ετικέττα του το "πιθάρι". Η ετικέττα αυτή πρέπει να είναι από τις πρώτες που κυκλοφόρησαν στην ελληνική αγορά. Πρέπει να έχει κλείσει τα 20 χρόνια.
Γενικά πάντως βλέποντας όλη αυτή την ιλιγγιώδη εξέλιξη που έχει επέλθει στην τυποποίηση του λαδιού και των ελιών τα τελευταία χρόνια, αυτά τα πανέμορφα και ελκυστικά δοχεία, μπουκάλια και βάζα μόνο αισιόδοξες προβλέψεις μπορεί να κάνει κανείς για το μέλλον αυτών των προϊόντων. Γιατί μπορεί η παγκόσμια συγκυρία αυτή τη στιγμή να μην είναι τόσο ενθαρυντική, το μέλλον όμως είναι μπροστά μας και τα προϊόντα της ελιάς θα κατακτήσουν σιγά-σιγά όλο τον πλανήτη.

Πολύ εντυπωσιακή είναι και η παρουσία στην έκθεση του ΝΕΣΤΩΡΑ, του οινοποιητικού μας συνεταιρισμού που έχει το μοναδικό περίπτερο με κρασιά και μάλιστα είναι πρώτο-πρώτο όπως μπαίνουμε. Με τις υψηλής ποιότητας ποικιλίες του και τις πολύ πετυχημένες ετικέττες του, δημιουργεί κατάσταση πλέον στην ελληνική αγορά κρασιού και γίνεται ευρέως γνωστός. Η συχνή παρουσία του στις εκθέσεις τα τελευταία χρόνια μαζί με τη γνωστή ποιότητα του σταφυλιού της

ημιορεινής Τριφυλίας φέρνει τα προϊόντα του σε επαφή με όλο και περισσότερο κόσμο και αν επιμείνει στην σταθεροποίση της ποιότητας των κρασιών του που έχει πετύχει τον τελευταίο καιρό ανοίγεται σίγουρα και εδώ ένα καλύτερο μέλλον για τους άμπελουργούς της περιοχής μας. Ακόμη και μέσα στην επερχόμενη κρίση γιατί έχει πολύ ανταγωνιστικές τιμές και θα προτιμήσει ένας εστιάτορας να βάλει το ΝΕΣΤΟΡΑ με 7 ευρώ το μπουκάλι και όχι το Χατζημιχάλη με 15 ευρώ, μιάς και ποιοτικά είναι τα ίδια κρασιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες