5 Ιουλίου 2009

Διπλή διάκριση για το λάδι του “Ελαιώνα”

Νέα, διπλή διάκριση για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πιστοποιημένα Αγροτικά Προϊόντα Γαργαλιάνων «Ελαιώνας» για δεύτερη συνεχή χρονιά στο διεθνή διαγωνισμού“Mario Solinas 2009” αλλά και από το Γερμανικό περιοδικό “Der Fainschmecker” για το 2009. Βραβεύσεις που αποδεικνύουν την υψηλή ποιότητα του λαδιού που παράγουν και που ανταμείβουν τους κόπους τους για τη συστηματική δουλειά που γίνεται από τους παραγωγούς της ομάδας του Ελαιώνα κάνοντάς τους διπλά υπερήφανους, οπλίζοντάς τους παράλληλα με δύναμη να συνεχίσουν για το μέλλον. Στον πρώτο διαγωνισμό βραβεύτηκε στην κατηγορία των εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων μεσαίας εντάσεως φρουτώδους γεύσης,ενώ στο δεύτερο κατάφερε να διακριθεί μεταξύ 850 ελαιολάδων από όλο τον κόσμο στην κατηγορία των βιολογικών λαδιών.Οσον αφορά τον διαγωνισμό Mario Solinas στις 30 Iουνίου έγινε
η επίσημη τελετή παράδοσης των βραβείων του διαγωνισμού στη Μαδρίτη. Η απονομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 97ης Συνόδου του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου παρουσία εκπροσώπων των κρατών μελών του Συμβουλίου, των προσκεκλημένων εταιρειών, των διπλωματικών αποστολών και των ΜΜΕ.Στην τελετή παρευρέθησαν ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αθανασόπουλος Νικόλαος και ο γραμματέας Ντασάκης Αγγελος.Ο Πρόεδρος του Α.Σ Ελαιώνας Αθανασόπουλος Νικόλαος παρέλαβε το βραβείο του από τον Delegado Financiero. Την τελετή άνοιξε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ελαιοκομικού Συμβουλίου, (I.O.C – international oliveoil council ), Mohammed Ouhmad Sbitri που τόνισε τη σημασία των βραβείων τα οποία προάγουν την ποιότητα του ελαιολάδου.
Ακολούθησε η παράδοση των βραβείων στους νικητές και η τελετή έκλεισε με τον Πρόεδρο του
I.O.C Jamal Al-Batsh, που επίσης συνεχάρη τους νικητές και τόνισε ότι τα βραβεία έχουν διεθνή ανα-γνώριση και θεωρούνται τα υψηλότερα βραβεία ποιότητας για τουςπαραγωγούς.
Αναφερόμενος στη βράβευση αυτή ο κ. Αθανανασόπουλος δήλωσε «Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το «βάτσικο» του Α.Σ «Ελαιώνας» βραβεύτηκε στο διεθνή διαγωνισμό Mario Solinas, στην κατηγορία των εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων μεσαίας εντάσεως φρουτώδους γεύσης.Επίσης βρέθηκε και ανάμεσα στα καλύτερα ελαιόλαδα του κόσμου στο διαγωνισμό του έγκριτου περιοδικού “Der Fainschmecker
για το 2009.Οσον αφορά το διαγωνισμό Mario Solinas πρόκειται για τη σημαντικότερη τιμητική διάκριση στον τομέα ποιότητας ελαιολάδου,αφού αποτελούν τα υψηλότερα διεθνώς αναγνωρισμένα βραβεία ποιότητας έξτρα παρθένου ελαιόλαδου.
Ο κάθε ενδιαφερόμενος συμμετέχει μόνο με ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Η λήψη των δειγμάτων γίνεται παρουσία συμβολαιογράφου και γεωπόνου της διεύθυνσης Γεωργίας, και η δεξαμενή ελαιολάδου από την οποία πάρθηκε το δείγμα, σφραγίζεται με συμβολαιογραφική πράξη. H επιτυχία αυτή θεωρείται πολύ σημαντική και δείχνει ότι παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες της περσινής ελαιοκομικής περιόδου ο Α.Σ «Ελαιώνας» με τα συστήματα ποιότητας και ορθής καλλιεργητικής πρακτικής που εφαρμόζει παράγει ακόμα και τότε, ένα από τα ποιοτικότερα ελαιόλαδα παγκοσμίως. Κατά τον 9ο Διαγωνισμό Ποιότητας παρουσιάστηκαν 85 υποψήφια λάδια υψηλής ποιότητας, από τα οποία επιλέχτηκαν τα έξι με την υψηλότερη βαθμολογία στις τρεις κατηγορίες υψηλής, μέσης και χαμηλής έντασης του φρουτώδους ελαιόλαδου. Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο δύο ελληνικά ελαιόλαδα βραβεύτηκαν φέτος στον διεθνή διαγωνισμό «Mario Solinas». Το «βάτσικο»του Α.Σ «Ελαιώνας»
και το «Ιrini extra virgin olive oil»της Λέσβου, ενός μικρού παραγωγού από τη Λέσβο, (δυνατότητα παραγωγής 15 τόνων), του κ. Καλαμπόκα Νικόλαου. Σχετικά με το “DerFainschmecker” 2009 αναφέρω ότι
επί μία εβδομάδα διεθνής ομάδα ειδικών δοκίμαζε πάνω από 850 ελαιόλαδα από όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια επιλέχτηκαν τα 250 καλύτερα. Η επιτροπή αξιολόγησης του “Der Fainschmecker” κατέταξε το ελαιόλαδο του Α.Σ Ελαιώνας στα βιολογικά λόγω της συγκεκριμένης καλλιεργητικής πρακτικής που
εφαρμόζουμε, και κατά συνέπεια στη μη ανίχνευση φυτοφαρμάκων
στο ελαιόλαδο .Η επιτροπή αξιολόγησης στο σχόλιό της για το ελαιόλαδο του
Α.Σ «Ελαιώνας» αναφέρει:« Ο πιστοποιημένος Αγροτικός Συνεταιρισμός Ελαιώνας στους Γαργαλιά-νους, ένα μικρό χωριό στην παραλία δυτικά της Καλαμάτας, πρωτεύουσας της Μεσσηνίας παράγει το
ελαιόλαδο του αποκλειστικά από ελιές ποικιλίας κορωνείκης. Αυτές αμέσως μετά τη συγκομιδή, επεξεργάζονται για να βγει το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο «βάτσικο» . Το ελαφρύ με γλυκό φως ελαιόλαδο με άρωμα βασιλικού και ώριμων μήλων, τηρεί τη φρουτώδη γεύση των εσπεριδοειδών, και έχει γεύσεις από casius και αμύγδαλα .Είναι υπέροχο για τις σαλάτες σας με νωπά λαχανικά, αγκινάρες και ακατέργαστη pecorino ή ακόμα και στα επιδόρπια»Ο «Ελαιώνας » είχε επίσης βραβευθεί και το 2007 όπου και είχε λάβει μέρος στο διαγωνισμό γευσιγνωσίας του “Der Fainschmecker”.
Για ακόμα μία φορά βρέθηκε ανάμεσα στα καλύτερα ελαιόλαδα του κόσμου .
Ο «Ελαιώνας» εξάγει τα τελευταία χρόνια ποιοτικό έξτρα παρθένα ελαιόλαδο στη Γερμανία και έχει καταφέρει να παρέχει ένα σωστό ποιοτικό προϊόν που βρίσκει την ανταπόκριση των γερμανών καταναλωτών.
«Τελειώνοντας θέλω να πω ότι νιώθουμε πολύ περήφανοι και ικανοποιημένοι βλέποντας τις προσπάθειες του συνεταιρισμού να ανταμείβονται σε διαγωνισμούς διεθνούς εμβέλειας».__

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες