11 Φεβρουαρίου 2013

Αλ. Αποστολόπουλος: "Ανατριχιάζω στη σκέψη να σηκώσω το Κύπελλο"

Κέρδισε με το σπαθί του τη θέση στο ρόστερ, αλλά και πολλές φορές και στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, ο Αλέξανδρος Αποστολόπουλος παρότι πριν λίγους μήνες υπήρχαν σκέψεις για δανεισμό του.
Ο νεαρός μπακ μίλησε για την προσπάθεια καθιέρωσής του στο "Metrosport".
Αλέξανδρε, μετά από καιρό επιτέλους νίκη...
"Μας άγχωνε όλο αυτό το διάστημα χωρίς νίκη. Τα καταφέραμε με τον ΟΦΗ, αν και για 35 λεπτά ήμασταν νωχελικοί. Στα αποδυτήρια ο προπονητής μας... τάραξε και μπήκαμε μέσα στο δεύτερο δείχνοντας ότι δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για μας πλην της νίκης. Αν παίζαμε έτσι από την αρχή θα το τελειώναμε πολύ νωρίτερα".
Γιατί χρειάστηκε να σας τα...ψάλλει ο προπονητής για να αλλάξετε πρόσωπο;
"Από την αρχή δεν μπήκαμε δυνατά. Ίσως δεν.........................
καταλάβαμε τις δυσκολίες του αγώνα. Χρειάστηκε να μας φωνάξει ο προπονητής για να συγκεντρωθούμε λίγο παραπάνω και να πάρουμε τη νίκη".
Πως βιώσατε τις αποδοκιμασίες του κόσμου;
"Όταν ο κόσμος ζητάει τη νίκη κι εμείς ήμαστε πίσω στο σκορ, είναι λογικό να αντιδράει. Εμείw γίναμε ακόμα πιο καλοί και δυνατοί, αποδίδοντας και καλό ποδόσφαιρο".
Το Σάββατο σας περιμένει η ΑΕΚ στην Αθήνα...
"Σίγουρα είναι ένα δύσκολο ματς, αλλά θα πάμε για τη νίκη στο ΟΑΚΑ. Είμαστε καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ. θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκη και να ξεκινήσουμε ένα καλό σερί".
Από ποιον συμπαίκτη σου έχεις βοηθηθεί περισσότερο μέχρι τώρα στην καριέρα σου;
"Αμυντικά από τον Μίροσλαβ Σνάουτσνερ. Είναι ένας καταπληκτικός παίκτης αμυντικά, δεν υπάρχει καλύτερος. Προσπαθούσα να πάρω ό,τι καλύτερο μπορούσα και από αυτόν και από άλλους μεγαλύτερους σε ηλικία για να βελτιώνω το παιχνίδι μου".
Με τι θα ήσουν ικανοποιημένος στο τέλος της σεζόν;
"Με την κατάκτηση του κυπέλλου και την πρωτιά στα πλέι οφ. Και να έχω κάνει όσες περισσότερες συμμετοχές γίνεται, έχοντας βοηθήσει την ομάδα".
Τα δύο προηγούμενα χρόνια οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές νια τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο, αλλά η ομάδα δεν τα κατάφερε...
"Τα προηγούμενα χρόνια ήταν πιο δύσκολο αγωνιστικά. Φέτος είναι μεγαλύτερη ευκαιρία, ίσως να είναι η τρίτη και... φαρμακερή. Έχουμε μάθει από τα λάθη και είμαι σίγουρος ότι θα φτάσουμε -το λιγότερο- στον τελικό".
Σκέφτεσαι τη στιγμή που θα σηκώνεις το κύπελλο στο ΟΑΚΑ;
"Ανατριχιάζω στη σκέψη! θα έχουμε και τον κόσμο στο πλευρό μας στο ΟΑΚΑ, θα του δώσουμε μεγάλη χαρά κατακτώντας μετά από χρόνια έναν τίτλο".
Στα πλέι οφ θα αντιμετωπίσετε ομάδες σαν τον Ατρόμητο και τον Αστέρα, που σας έχουν δυσκολέψει πολύ...
"Πιστεύω ότι θα πάρουμε την πρωτιά στα πλέι οφ όποιους κι αν έχουμε αντιπάλους. Εξαρτάται καθαρά από εμάς. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει, δε θα έχουμε πρόβλημα".
Μετά βέβαια θα χρειαστούν δύο προκριματικοί γύροι για να περάσετε στους ομίλους...
"Θεωρώ ότι θα είναι διαφορετικά τα δεδομένα. Ο κ. Σαββίδης θα κάνει κι άλλες κινήσεις ενίσχυσης του ρόστερ και θα είμαστε πολύ δυνατοί. Έτσι θα μπορούμε να προκριθούμε στους ομίλους".
Στη θέση σου ο προπονητής δείχνει πλέον προτίμηση σε σένα και τον Κωνσταντινίδη...
"Είναι πολύ σημαντικό να πιστεύει ο προπονητής τους νεαρούς. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο μέσα στο γήπεδο, για να τον βγάλουμε ασπροπρόσωπο. Και φυσικά να βοηθήσουμε την ομάδα να παίρνει θετικά αποτελέσματα".
Από παιχνίδι σε παιχνίδι δείχνεις εμφανή βελτίωση...
"Μέσα από τον αγώνα βελτιώνεσαι. Και μέσα από τις προπονήσεις βέβαια. Με τον ΟΦΗ συνεργάστηκα πολύ καλά με τον Λόρενς, ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι όλοι".
Πολλοί λένε ότι ο ΠΑΟΚ με σένα και τον Κωνσταντινίδη έχει βρει δίδυμο δεκαετίας για τα δεξιά της άμυνας...
"Με τον Δημήτρη έχουμε έναν υγιή ανταγωνισμό, είμαστε και φίλοι. Είναι καλό αυτό για εμάς αυτό που λέγεται, μας δίνει αυτοπεποίθηση για να συνεχίσουμε ακόμα καλύτερα. Με το πέρασμα του χρόνου θα βελτιωθούμε κι άλλο, βάζοντας κι άλλα στοιχεία στο παιχνίδι μας".
Πού βρίσκεται το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου σου;
"Το συμβόλαιο μου τελειώνει το καλοκαίρι. Έγινε ήδη μια πρώτη συζήτηση τον Ιανουάριο με τον κ. Τσιστιακόφ για ανανέωση της συνεργασίας μας, αλλά δεν προέκυψε κάτι. Ευελπιστώ ότι θα έχουμε κι άλλες συζητήσεις. Αγαπάω την ομάδα, θέλω να μείνω. Δεν είναι μόνο στο δικό μου χέρι, αλλά και της διοίκησης".
Στη μεταγραφική περίοδο το όνομά σου "έπαιξε" για αρκετές ομάδες που σε ήθελαν ως δανεικό...
"Δεν ήταν καλό για μένα αυτό. Διάβασα μέχρι και ότι θα παίξω βασικός με τον ΟΦΗ στην Ξάνθη! Δεν είχα μιλήσει με καμιά ομάδα. Μου δόθηκε ευκαιρία να παίξω κόντρα στον Αιγινιακό, μετά γύρισε η κατάσταση, αγωνίστηκα και σε άλλα ματς. Όταν είσαι στον ΠΑΟΚ, δε θέλεις να φύγεις, αλλά σε αυτό δεν μπορούσα να κάνω κάτι".
Το καλοκαίρι οι προσδοκίες δεν ήταν πολύ μεγάλες λόγω των οικονομικών προβλημάτων και η ομάδα στηρίχτηκε πολύ και σε νέα παιδιά. Η έλευση του Ιβάν Σαββίδη δημιούργησε μεγαλύτερες προσδοκίες. Εσείς οι νεαρότεροι, αντέχετε στην πίεση που προκύπτει;
"Αντέχουμε στην πίεση, στην κριτική του προπονητή, αλλά και του κόσμου. Οι απαιτήσεις φυσικά ανέβηκαν με την έλευση του κ. Σαββίδη και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε".
sport24 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες